home design 800x400
home design 1170Χ320

Τα αχνά φώτα της Μάρφα: Το best seller του Ναυπλιώτη Νίκου Τσιπόκα

Η παρουσίαση στον Ιανό με τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα και τον ηθοποιό-μουσικό, Νίκο Τουρνάκη (Βίντεο).
Νίκος Τσιπόκας βιβλλίο

«Τα αχνά φώτα της Μάρφα» είναι το νέο βιβλίο του Ναυπλιώτη συγγραφέα Νίκου Τσιπόκα από τις εκδόσεις Κέδρος. Πρόκειται για το 4ο βιβλίο του το οποίο έγινε best seller πανελλαδικά σε Ιανό και Public και ήδη πάει για την 2η έκδοση.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα αχνά φώτα της Μάρφα» στην αλυσίδα πολιτισμού Ιανός και παρά τα αυστηρά μέτρα είχε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.

Με τον συγγραφέα συνομίλησε η δημοσιογράφος, Βίκυ Φλέσσα. Αποσπάσματα του έργου διάβασε ο ηθοποιός-μουσικός, Νίκος Τουρνάκης.

Ο συγγραφέας

Ο Νίκος Τσιπόκας γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Φοίτησε στο τμήμα Νομικής του Δ.Π.Θ. Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορούν τα βιβλία του, Αυτή η πανσέληνος κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια (διηγήματα, 1997), Fαvelαs (διηγήματα, 2018) και Αυτό το αόρατο χρώμα (ποιήματα, 2018).

Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΙΜΑ (φωνή, στίχοι). Το 2000 κυκλοφόρησε το cd Παράξενες μέρες από την Αnokato records.

Κείμενά του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο. Ασχολείται με τον κινηματογράφο, art installations, σκηνικά, και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, εκθέσεις και biennale.

Ιανός παρουσίαση βιβλίου Τσιπόκας
Από την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου στον Ιανό

Το βιβλίο

Πώς να περιγράψεις το αλλόκοτο, τις συμπτώσεις, τη σημασία των αντικειμενικών στις πιο κρίσιμες στιγμές;
Σκηνές σινεμά, είκοσι μία μικρού μήκους ταινίες, ένα αφηγηματικό installation με καταιγιστική δράση, με μια γλώσσα που σε κάνει να θες να ρισκάρεις, να σταματήσεις να μετράς, να κατεβάζεις app, να προσπαθήσεις να της μιλήσεις τελικά.

Οι στιγμές αλλάζουν όταν βουτάμε μέσα τους.(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis