home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βολές κατά ριπάς στη Βουλή από τον Ανδρέα Πουλά

«Η κυβέρνηση στην Υγεία έχει κάνει πράξη όσα έπρεπε να αποφύγει»

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Βολές κατά ριπάς στη Βουλή από τον Ανδρέα Πουλά

Ο Βουλευτής Ν. Αργολίδας με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Σήμερα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας φέρνετε προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο εκατόν σαράντα επτά άρθρων, που στην πραγματικότητα δεν προσφέρει τίποτα ουσιώδες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Είσαστε προσηλωμένοι στην επικοινωνία, στο να κάνετε το άσπρο – μαύρο και στην επιβολή του προεκλογικού σας προγράμματος, που φέρνει ιδιωτικοποιήσεις, ΣΔΙΤ, χάιδεμα των ολιγοπωλίων, διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και διανομή των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και του όποιου πλούτου στις τσέπες των ίδιων και των ίδιων.
  • Ενώ ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού αυξάνεται ραγδαία ιδίως στα περιφερειακά νοσοκομεία και πλέον έχει φθάσει στον αριθμό ρεκόρ των 100 κατά μέσο όρο ημερησίως, ενώ εδώ και μήνες τονίζουμε τις ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ και την επικινδυνότητα της βιαστικής μετατροπής σε ΜΕΘ ολόκληρων κλινικών με φορητούς αναπνευστήρες και μόνιτορ, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και με τους γιατρούς στα όρια της φυσικής εξόντωσης, εσείς δίνετε παράταση σε αυτήν την κατάσταση!!!
  • Έπρεπε οι καθηγητές να τεκμηριώσουν επιστημονικά το  αυτονόητο; Σας το φωνάζουμε εδώ και μήνες. Ότι όσοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν. Απεναντίας όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Περιφέρειας έχουν λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν. Η θνητότητα ανεβαίνει κατακόρυφα όταν οι διασωληνωμένοι ξεπερνούν τους 400 σε κλίνες ΜΕΘ. Φαίνεται ότι μέχρι 400 αντέχει το σύστημα. Πάνω από αυτό το νούμερο η κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια. Για παράδειγμα οι ΜΕΘ του ΣΩΤΗΡΙΑ έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό θνητότητας. Μπορείτε να μας πείτε τι ποσοστό θνητότητας υπάρχει στις ΜΕΘ στην Περιφέρεια;
  • Και ενώ οι γιατροί και λοιποί υγειονομικοί, που έχουν απομείνει στο σύστημα μετά από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τις αναστολές εργασίας, δουλεύουν σε υπεράνθρωπους ρυθμούς, που είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που είχατε εξαγγείλει και σε ποιο στάδιο είναι οι προσλήψεις που ήδη τρέχουν; Αυτό μας επισημάνθηκε και από τους αρμόδιους κατά τη σημερινή επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ και ειδικά από τους εργαζόμενους στις ΜΕΘ.
  • Οι άδειες του προσωπικού για το 2020 και το 2021 μεταφέρονται στο 2022. Πώς περιμένετε να αντέξει αυτό το προσωπικό σε καθεστώς συνεχούς εργασίας και ψυχολογικής πίεσης και υπό τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε ότι βιώνει το ΕΣΥ; Τους έχετε στίψει.
  • Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει τίποτα από τα δίκαια αιτήματα που σας έχουν καταθέσει. Το μόνο που βρήκατε να τους δώσετε ήταν το φιλοδώρημα του μισού μισθού για να σκεπάσετε την οργή τους.
  • Η πανδημία δεν μπορεί να αναχαιτιστεί με ασπιρίνη. Χρειάζεται σχεδιασμός, αλλά και να υπερβείτε τις όποιες αγκυλώσεις σας ώστε να δείτε καθαρά την εικόνα και να πάρετε πραγματικά μέτρα και όχι ημίμετρα και μπαλώματα. Η εμμονή σε μία δήθεν παροδικότητα της πανδημίας είναι απόλυτα ανεπίκαιρη.
  • Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να δίνει συγχωροχάρτι στην αδράνεια σας αυτή, με αφορμή την κρισιμότητα των στιγμών.

Δείτε εδώ το βίντεο

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis