home design 800x400

Ο Κοσμάς σκεπάστηκε από χιόνι – Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Ανοιχτή διάβαση για εξορμήσεις στον κατάλευκο Κοσμά Κυνουρίας.

Άσπρη μέρα είδαν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Κάρμελ» τα περισσότερα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου, ιδίως σε Αρκαδία, Κορινθία, Αργολίδα και Ταΰγετο. Την ίδια στιγμή τα εκχιονιστικά προσπαθούν να κρατήσουν όσο το δυνατό περισσότερους δρόμους ανοιχτούς ώστε οι εξορμούντες στα χιόνια να απολαύσουν το κάτασπρο τοπίο που τόσο λαχταρούσαν.

Ο Κοσμάς Κυνουρίας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, καθώς είναι ένα από τα ψηλότερα χωριά της Πελοποννήσου στα 1.150 μέτρα υψόμετρο. Είναι χτισμένο στον Πάρνωνα, στα όρια της Αρκαδίας με τη Λακωνία, ανάμεσα σε δάση από έλατα.

Πυκνό χιόνι έπεσε στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή, χαρίζοντας μερικές πανέμορφες εικόνες στους λιγοστούς κατοίκους του αυτή την εποχή.

Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι πως οι δρόμοι για τον Κοσμά παραμένουν ανοιχτοί, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων του χωριού. Κάποια προβλήματα που προέκυψαν στην είσοδο από Λεωνίδιο αντιμετωπίζονται επιτυχώς, ενώ ο δρόμος από Λακωνία διατηρείται σε καλή κατάσταση. Ανοιχτή διάβαση λοιπόν για εξορμήσεις στα χιόνια και στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού.

ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον χιονισμένο πανέμορφο Κοσμά Αρκαδίας.

Φώτο: Kriss Olenik

ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια

Exit mobile version