home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Κατακλέψαν τον Σπύρο Κατσίγιαννη – Τί τον εξόργισε

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει επανειλημμένα στο Ναυπλιώτη ποιητή

Σε μια απίστευτη περιπέτεια έχει μπει ο Ναυπλιώτης ποιητής Σπύρος Κατσίγιαννης, αφού τον έχουν κατακλέψει, κάτι που δυστυχώς συνεχίζει να επαναλαμβάνεται συχνά, όπως λέει ο ίδιος στο anagnostis.

Ο Κατσίγιαννης – ποιήματά του δημοσιεύονται στην έντυπη έκδοση του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – εδώ και καιρό ανακάλυψε ότι κάποια από τα έργα του έχουν γίνει βορά λογοκλοπής με ανυπόγραφες αναπαραγωγές σε όλο το διαδίκτυο και κυρίως σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Instagram. Δεν λείπουν όμως και περιπτώσεις που ποιήματά του φέρουν και την υπογραφή άλλων, ανώνυμων ποιητών.

Η έκπληξη γι΄ αυτόν όμως ήταν όταν βρήκε στο διαδίκτυο δικό του ποίημα με την υπογραφή γνωστής και πολύ δημοφιλούς ποιήτριας. Και όλα αυτά εν αγνοία της αναγνωρισμένης ποιήτριας.

Τί τον εξόργισε

Ένα επίκαιρο ποίημα του Σπύρου Κατσίγιαννη, που το δημοσίευσε ο ίδιος στον τοίχο του στο Facebook, στις 14 Δεκεμβρίου, μέσα σε λίγα 24ωρα κυκλοφορούσε σε όλο το διαδίκτυο χωρίς την υπογραφή του, παρότι μάλιστα η αρχική δημοσίευση είχε γίνει με εικόνα και με υδατογράφημα επάνω της το όνομα του δημιουργού. Αυτό εξόργισε τον Σπύρο Κατσίγιαννη, που έπεσε για μία ακόμα φορά θύμα λογοκλοπής, αφού κάποιοι μπήκαν στη διαδικασία να αντιγράψουν το ποίημα και να το εκμεταλλευτούν διανέμοντάς το διαδίκτυο.

Το επίμαχο ποίημα

Το ποίημα, που γράφηκε με αφορμή την τρέχουσα επικαιρότητα των ημερών είναι το ακόλουθο:

Ο άντρας όταν είναι Άντρας

αποθηκεύει την στιγμή

με μια γυναίκα,

στο μυαλό…

στην ψυχή του,

ΌΧΙ σε συσκευή του.

Ακόμα και αν το ζητήσει

η γυναίκα…

αρνείται γιατί έχει χρέος

να την προστατέψει!!!

– Σπύρος Δ Κατσίγιαννης –

Και επειδή τίποτα δεν κρύβεται στο διαδίκτυο, σύντομα ο Κατσίγιαννης ανακάλυψε ότι το ποίημά του χωρίς καμία υπογραφή έχει κυκλοφορήσει σε υπερβολικά πολλές σελίδες, ομάδες και προσωπικά προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα.

Ποίημα Σπύρου Κατσίγιαννη
Το Ποίημα Σπύρου Κατσίγιαννη σε φωτογραφία με υδατογράφημα το όνομά του

Η πρώτη αντίδραση

Ο ίδιος αντιδρώντας σε αυτή την τακτική σε πρώτη φάση επανήλθε μέσω του Facebook γράφοντας: «Ενημερώνω όλους τούς φίλους μου ότι δυστυχώς για ακόμα μια φορά σε ένα κείμενο μου έβγαλαν το όνομα μου το υδατογράφημα και κυκλοφορεί σε διάφορες ομάδες και σελίδες χωρίς όνομα ή με όνομα από σελίδες και ομάδες».

Παρόλα αυτά δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του έναντι αυτών που κάνουν συστηματικά λογοκλοπή των έργων του. Ο Κατσίγιαννης πάντως, δηλώνει ότι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με όλα αυτά που συμβαίνουν και ότι δεν μπορεί πλέον να πέφτει θύμα λογοκλοπής χωρίς να αντιδρά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button