home design

Ναύπλιο: Το TECHNE στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

Εκδήλωση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της κινητικότητας Erasmus.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου οργάνωσε εκδήλωση «Το TECHNE στο σχολείο μας»,  το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, 09.00 με 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της κινητικότητας Erasmus KA1 “TECHNE” δηλαδή «Διδασκαλία μέσω Ψυχαγωγικής Εκπαίδευσης: Κριτική Σκέψη και Ανώτερες Δεξιότητες στη Νέα Εποχή»,  εγκεκριμένη για το 2020-21. Οι  συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του Σχολείου στην κινητικότητα παρουσίασαν τις ψηφιακές εφαρμογές που μοιράστηκαν με τους μαθητές τους και ενσωμάτωσαν στα μαθήματα και τα σχέδια δράσης.

Οι ωφελούμενοι εκπαιδευτικοί,  που παρακολούθησαν τις επιμορφώσεις στην Πορτογαλία, Γαλλία, Τσεχία με θέμα την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων, κ.κ. Αικ. Αισώπου, Αικ. Δρίτσα, Ευαγ. Καββαδία, Ουρ. Μελά, Κων. Πετσιώτης, Γεωρ. Τζανή και η Δ/ντρια του Σχολείου, Αργυρή Μπιλιούρη, έφεραν τις γνώσεις στην τάξη, ενσωμάτωσαν ψηφιακά εργαλεία στο μάθημα, έφεραν την καινοτομία στο σχολείο, το παιχνίδι «μπήκε» στο μάθημα και το σχολείο «αναστατώθηκε» δημιουργικά.  

Από τις παρουσιάσεις και τη συζήτηση, που ακολούθησε στην εκδήλωση, έγινε κατανοητό ότι τα προγράμματα Erasmus+ κομίζουν ποικίλα οφέλη στο σχολείο – πέραν της επαγγελματικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών –, ότι οι εκπαιδευτικοί είναι ικανοί να εισάγουν εκπαιδευτικά ψηφιακά εργαλεία στο μάθημα εφόσον επιμορφωθούν, ότι η διδασκαλία πρέπει να εκσυγχρονιστεί γιατί οι μαθητές μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή, ότι με καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις η καθημερινότητα του σχολείου γίνεται ενδιαφέρουσα, ότι οι μαθητές ωφελούνται με τις σύγχρονες διδακτικές προτάσεις και ότι τα σχολεία για να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές ανάγκες της ψηφιακής εποχής πρέπει να αποκτήσουν την κατάλληλη υποδομή.

Την εκδήλωση, η οποία ήταν ανοιχτή στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, την παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου και  τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια Π.Ε. Αργολίδας, κ. Αικατερίνη Δουράνου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version