home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Ανδριανός: Tι θα γίνει με τους χοιροτρόφους και τις αιτήσεις ενίσχυσης covid;

Ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό με θέμα την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν δικαιούχοι χοιροτρόφοι με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για τη χορήγηση ενίσχυσης Covid.

Το κείμενο της ερώτησης αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 1184/247574/2021 – ΦΕΚ 4246/Β/14-9-2021 άρθρο 2 παράγραφος 1 σε ό,τι αφορά τους εκτροφείς χοίρων, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει στοιχεία για τον αριθμό των χοιρομητέρων και κάπρων για το έτος 2020 στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που τηρείται στη Γενική Διεύθυνση της Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με την υπ’ αρ. 297286/2005 κοινή υπουργική απόφαση (Β ́ 1170).

Στο άρθρο 5 παράγραφος 1, αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση της ενίσχυσης ορίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ στον οποίο ο δικαιούχος- χοιροτρόφος οφείλει να υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση σύμφωνα με το πρότυπο το οποίο επισυνάπτεται στην παραπάνω απόφαση ως Παράρτημα Ι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από παραγωγούς, κατά την εφαρμογή της απόφασης δεν τηρήθηκε το πρότυπο του παραρτήματος Ι, δηλαδή δεν μπορούσε κάποιος να το υποβάλει ηλεκτρονικά. Αντίθετα ορίστηκε διαδικασία μέσα από την πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία προϋπέθετε την ύπαρξη της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του 2020 από τον εν δυνάμει δικαιούχο.

Οι χοιροτρόφοι όμως δεν είναι, ούτε και ήταν κατά τον χρόνο αυτό, υπόχρεοι για την κατάθεση Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ). Δηλαδή δεν πρόκειται για κάτι που παρέλειψαν ενώ ήταν υποχρεωμένοι, ούτε η παραπάνω απόφαση το θέτει ως κριτήριο επιλεξιμότητας, ή ως προϋπόθεση.

Ως αποτέλεσμα όλων των αυτών ήταν δικαιούχοι χοιροτρόφοι να μην μπορούν να καταθέσουν αίτηση ενίσχυσης COVID19 και να εξαιρεθούν ενώ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Με ποιες ενέργειες θα επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα ώστε οι δικαιούχοι χοιροτρόφοι να επωφεληθούν από τις σχετικές ενισχύσεις.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button