home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΑθλητισμόςFeatured

Ο 15χρονος Μεσσήνιος Νεοκλής Αβδάλας έγραψε ιστορία στην Ευρωλίγκα (Βίντεο)

Ο μικρός όχι μόνο έπαιξε στο νικηφόρο ματς του Παναθηναϊκού με την Άλμπα Βερολίνου αλλά έβαλε και το πρώτο του καλάθι, και μάλιστα με κάρφωμα. Ποιο ρεκόρ έσπασε.

Ο Νεοκλής Αβδάλας έγινε νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στη EuroLeague που έκανε ντεμπούτο με την Άλμπα Βερολίνου το βράδυ της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου. Είναι μάλιστα ο νεότερος που κατάφερε να σκοράρει στη διοργάνωση.

Σε ηλικία 15 ετών, 10 μηνών και 6 ημερών ο Μεσσήνιος Νεοκλής Αβδάλας έσπασε το ρεκόρ ενός πρώην παίχτη του Αρκαδικού του Γιάννη Καραμαλέγκου που είχε παίξει σε ηλικία 16 ετών, 1 μήνα και 23 ημερών σε αγώνα του Παναθηναϊκού με την Εφές Πίλσεν τον Νοέμβριο του 2010 με προπονητή τότε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νεοκλής Αβδάλας αγωνίστηκε για 1:48 στην αναμέτρηση των πράσινων και στην άνετη νίκη τους επί της Άλμπα Βερολίνου πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο του καλάθι στην διοργάνωση και μάλιστα με κάρφωμα γνωρίζοντας την καθολική αποθέωση από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Τέλος, ο γιος του παλαίμαχου άσου Δημήτρη Αβδάλα έγινε ο δεύτερος νεότερος παίχτης που αγωνίζεται στην Euroleague μετά τον Φέντορ Ζούγκιτς που με την φανέλα της Μπουντούτσνοστ σε ηλικία 15 ετών, 5 μηνών και 8 ημερών το 2019 έπαιξε απέναντι στη Ζάλγκιρις.

Διαβάστε ακόμα

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button