home design

Ανατροπή με τη συνδεδεμένη ενίσχυση στα πορτοκάλια – Ευχάριστα για τους αγρότες σε Αργολίδα και Λακωνία

Γιάννης Μαλτέζος: Tα πορτοκάλια παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης και στη νέα ΚΑΠ

Όπως αποφασίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τα πορτοκάλια παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης και στη νέα ΚΑΠ 2021-2027, μία ομολογουμένως καλή εξέλιξη για τους παραγωγούς στην Αργολίδα, τη Λακωνία και αλλού.

Αυτό ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης 8/12 οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Ο κ. Μαλτέζος αναφέρθηκε στις προσπάθειες οι οποίες έγιναν τις προηγούμενες ημέρες από την Περιφέρεια και τους φορείς της περιοχής για να παραμείνουν τα πορτοκάλια στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης.

“Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας – Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.

Ο κ. Βερούτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών, στο αίτημά τους, να παραμείνει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια και κατά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027.

Μετά από σύσκεψη με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έκανε γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και από τη Λακωνία, εκτός από εμένα και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της ενίσχυσης, είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας – Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών – και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό νέο για τον τόπο μας, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version