home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΗλεία

Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου

Οι μαθητές με επιστολή τους εκφράζουν την ανησυχία τους για τα καθημερινώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού - Τί ζητούν

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου με επιστολή τους εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο τους τον τελευταίο καιρό, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά.

H επιστολή των μαθητών αναφέρει τα εξής:

Ως αντιπροσωπεία του 15μελούς του 1ου Γυμνασίου Πύργου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας τον τελευταίο καιρό.

Όπως είναι γνωστό τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Παρόλο που το σχολείο μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για το καλύτερο όλων των μαθητών, θεωρούμε απαραίτητη την επιπλέον βοήθεια από κάθε αρμόδιο. Ενώ τα κρούσματα σε κάποια τμήματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν θεωρούμε ότι κατοχυρώνουν την ασφάλεια των μαθητών. Για τον λόγο αυτό διατυπώνουμε τα αιτήματά μας:

Είναι πρέπον τα τμήματα που έχουν τουλάχιστον δύο κρούσματα να κλείνουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Επειδή τα κρούσματα σε όλες τις τάξεις έχουν αυξηθεί αρκετά, όπως έχουμε προαναφέρει, πολλοί μαθητές χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες καθώς φοβούνται για την υγεία των ίδιων αλλά και του στενού τους κύκλου.

Παραμένουν σπίτι τους και παίρνουν αρκετές απουσίες αδικαιολόγητα. Θα ήταν έτσι καλό το σχολείο μας να μείνει κλειστό μέχρι να γίνει «πράσινο».

Επιπλέον, η συνεχής παραμονή στην τάξη για δύο συνεχόμενες ώρες, σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, δεν συμβάλλει στη διασφάλιση των σωστών συνθηκών υγιεινής της τάξης, καθώς δεν αερίζονται επαρκώς οι χώροι.

Τέλος, πρέπει κάτι να γίνει με τον αυξημένο αριθμό μαθητών σε κάθε τμήμα.

Είμαστε μαθητές και όχι αριθμοί!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button