home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γέμισε με αστυνομικούς το Ναύπλιο – Αστακός τα δικαστήρια

Γιατί τόση κινητικότητα στο κέντρο της Αργολικής πρωτεύουσας;
Αστυνομικοί έξω από τα δικαστήρια Ναύπλιο (4)

Ισχυρή αστυνομική παρουσία έχει κάνει την εμφάνισή της στο Ναύπλιο από το πρωί της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου. Αστακός έχει γίνει ο χώρος μπροστά και γύρω από τα δικαστήρια, ενώ επιτήρηση από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. υπάρχει και στη διασταύρωση της Αμαλίας με την Ανδρέα Συγγρού.

Πού οφείλεται όμως αυτή η έντονη κινητικότητα; Μήπως κάποια υψηλού κινδύνου μεταγωγή κρατουμένου; Ή μήπως όχι;

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας φαίνεται πως οφείλονται στη σημερινή επέτειο για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εκτός από την Αθήνα όπου έχουν επικεντρωθεί τα μέτρα της αστυνομίας λόγω των διαδηλώσεων που είχαν εξαγγελθεί, οι ιθύνοντες φαίνεται πως φοβήθηκαν ακόμα και το συνήθως φιλήσυχο Ναύπλιο!

Αστυνομικοί έξω από τα δικαστήρια Ναύπλιο (3)

Έτσι λοιπόν έστειλαν άνδρες για να φυλάξουν κυρίως τα δικαστήρια και κεντρικά σημεία της πόλης. Θεώρησαν ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο; Από ποιους άραγε;

Είναι αξιοπερίεργο ποιος έδωσε την εντολή για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση στόχων στο Ναύπλιο, καθώς ούτε πορείες είχαν εξαγγελθεί πως θα γίνουν στην Αργολίδα, ούτε η πόλη έχει δώσει δείγματα «εκτροπής» κατά το παρελθόν.

Αστυνομικοί έξω από τα δικαστήρια Ναύπλιο (1)

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί ήταν οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ ακολούθησαν πορείες στη Βουλή.

Φυσικά δεν έλλειψαν και τα καθιερωμένα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία. Συγκεκριμένα ξεκίνησε πετροπόλεμος στα Εξάρχεια κοντά στην πλατεία, καθώς κάποια άτομα άρχισαν να σπάνε μάρμαρα και να τα πετούν στους αστυνομικούς μαζί με κρότου λάμψης. Παράλληλα έστησαν και οδοφράγματα. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική.

Ίδιο σκηνικό και στην οδό Σολωμού με αγνώστους να πετούν πέτρες στα ΜΑΤ και εκείνα να ρίχνουν χημικά. Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε σε μια προσαγωγή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis