home design

Λυγουριό: «Μόνιμες» περικοπές στο Κέντρο Υγείας

Ο Ναπολέων Μπουρδάκος καλεί σε συστράτευση τους κατοίκους της Επιδαύρου, για να έχει ο λαός υψηλής ποιότητας δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού βλέπει ο Ναπολέων Μπουρδάκος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου. Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, με βάση το οργανόγραμμα της υγειονομικής δομής λείπει το 66% των γιατρών, το 66% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 60% του προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου το οποίο είναι τριαντακονταετίας με εκατομμύρια χλμ. Την ίδια στιγμή περιφερειακά ιατρεία μένουν χωρίς γιατρό. «Μόνιμες» περικοπές που δεν αποτελούν προνόμιο μόνο του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Μπουρδάκου:

«Η πανδημία φουντώνει, τα θλιβερά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, θανάτων, διασωληνωμένων καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο. Βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και φορητούς αναπνευστήρες πεθαίνουν καθημερινά, περιμένοντας μάταια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.Τα ράντζα πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία μετά από κάθε εφημερία, δεκάδες ασθενείς παραμένουν ώρες μετά το κλείσιμο της γενικής εφημερίας στα τμήματα επειγόντων περιστατικών γιατί και τα ράντζα εξαντλούνται, η επίσκεψη των γιατρών ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το βράδυ, σε πολλά νοσοκομεία εφημερεύει μόνο ένας γιατρός για 50, 100 ακόμα και για 120 ασθενείς, το λιγοστό εξουθενωμένο προσωπικό έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια του.

Την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας δεν την βλέπει κανείς μόνο στα νοσοκομεία που μετά από 2 χρόνια πανδημίας ασφυκτιούν αλλά και στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού και στα Περιφερειακά ιατρεία του δήμου.

Μετά από πολλά χρόνια περικοπών στην υγεία, κλεισίματος νοσοκομείων, μη πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού, πολιτική που ακολούθησαν όλες τις κυβερνήσεις, οι περικοπές συνεχίζονται. Η κυβέρνηση στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2022 μειώνει την χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 139 εκατ. ευρώ, κατά 52% τις δαπάνες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και κατά 245 εκατ. ευρώ τις παροχές υγείας. Στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο μεθοδεύεται και η μεταφορά της Π.Φ.Υ. στους δήμους.

Η σημερινή κατάσταση του Κέντρου Υγείας λοιπόν δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας που ακολουθούν όλα τα προηγούμενα χρόνια η Ε.Ε. και όλες οι κυβερνήσεις καθώς και οι συνεργάτες τους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Με βάση το οργανόγραμμα του Κ.Υ. λείπει:

Αυτή την πολιτική αντιπαλεύει η Λαϊκή Συσπείρωση έχοντας κάνει πολλές αναφορές τόσο μέσα όσο και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα επιτρέψουμε καμία υποβάθμιση των δομών υγείας της περιοχής. Έχουμε ζητήσει από την αρχή της πανδημίας ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για να απαιτήσουμε μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας. Καλούμε σε συστράτευση τους κατοίκους της Επιδαύρου, για να έχει ο λαός υψηλής ποιότητας δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους:

Με την υγεία και τη ζωή του λαού κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version