home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κίνδυνος καταστροφής της οικονομίας της Αργολίδας – Στα κάγκελα περιφέρεια, ΕΒΕΑ, αγρότες και χυμοποιοί (Video)

Η κατάργηση συνδεδεμένης ενίσχυσης θα καταστρέψει την οικονομία του νομού – Σύσκεψη φορέων με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο – Δηλώσεις Μαλτέζου, Δαμούλου
Σύσκεψη για συνδεδεμένη ενίσχυση εσπεριδοειδών (2)

Αγώνας δρόμου για να αποτραπεί η κατάργηση  της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών και χυμοποιούς γίνεται αυτές τις ημέρες, με αποκορύφωμα τη μεσημεριανή σύσκεψη φορέων της Αργολίδας και Λακωνίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο.

Η διαδικτυακή σύσκεψη έγινε την ώρα που βρίσκονται στα κάγκελα αγρότες και χυμοποιοί, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καταστρέψει την οικονομία της Αργολίδας.

Δείτε στο Video τί δηλώνουν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος.

Να σημειωθεί ότι στην Αργολίδα βρίσκονται τα 5 από τα 7 χυμοποιεία της χώρας, με εκατοντάδες εργαζόμενους ή απασχολούμενους στον κλάδο άμεσα ή έμμεσα και 30 συσκευαστήρια, περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Παράλληλα η οικονομία του νομού βασίζεται στο 30% στον αγροτικό τομέα.

Σύσκεψη για συνδεδεμένη ενίσχυση εσπεριδοειδών (6)
ΦΩΤΟ anagnostis
Σύσκεψη για συνδεδεμένη ενίσχυση εσπεριδοειδών (5)
ΦΩΤΟ anagnostis

Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων αλλά και στον Έλληνα αγρότη, σύμφωνα με τους αγρότες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Γκιόλας και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σπύρος Αντωνόπουλος.

Σύσκεψη για συνδεδεμένη ενίσχυση εσπεριδοειδών (1)
ΦΩΤΟ anagnostis

Ο Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις που εκφράστηκαν από τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, αφού υπερτονίστηκε η επουσιώδης ανάγκη της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τον κλάδο της χυμοποιείας και για το εμπόριο των εσπεριδοειδών.

Σύσκεψη για συνδεδεμένη ενίσχυση εσπεριδοειδών (3)
ΦΩΤΟ anagnostis

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis