home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Ερμιονίδα: Θεατρικό δρώμενο και παιχνίδια, αφιερωμένο στα ΑμεΑ

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ με τους εκπαιδευτικούς τους και οι μαθητές της Α’ Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, ετοίμασαν μια πολύ όμορφη γιορτή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ με τους εκπαιδευτικούς τους και οι μαθητές της Α’ Γενικού Λυκείου Κρανιδίου μαζί με τους καθηγητές τους, ετοίμασαν μια πολύ όμορφη γιορτή, αφιερωμένη στα ΑμεΑ παρουσιάζοντας θεατρικό δρώμενο και παιχνίδια (διαδραστικά και βιωματικά)!

Μεγάλη ήταν η συμβολή των Διευθυντών, κ. Π. Μάρα και κ. Δ. Σίδερη, των εκπαιδευτικών των δύο Σχολείων, που υποστήριξαν την εκδήλωση.

theatriko dromeno amea
Φωτογραφία: Δήμος Ερμιονίδας

Ο Δήμος Eρμιονίδας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες με αναπηρία. Πρόσφατα με απόφαση (186/21) του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών (ηλεκτροφωτισμού – καθαριότητας).

Επίσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ο Δήμος Ερμιονίδας, στηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμιονίδας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ερμιονίδας, ώστε τα παιδιά με αναπηρία να αποκτήσουν εφόδια για μία όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη ζωή.

pagkosmia imera atomon me anapiria
Φωτογραφία: Δήμος Ερμιονίδας
giannis georgopoulos pagkosmia imera amea
Φωτογραφία: Δήμος Ερμιονίδας

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου δίνοντας την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, σε Οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν στην ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων για ισότιμη μεταχείριση των Ατόμων με Αναπηρία ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα αναπηρίας.

Οι κοινωνίες οφείλουν και πρέπει να αφουγκράζονται τη φωνή των ΑμεΑ και να διασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες, εξαλείφοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Η αναπηρία είναι μια κατάσταση που μας αφορά όλους. Εκτιμάται ότι περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζεται έμμεσα από την αναπηρία. Στη χώρα μας ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρία ανέρχεται περίπου στο 1 εκατομμύριο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button