home design 800x400

Ανακοινώθηκε: Τρίτη δόση στους τρεις μήνες για τους 18 και άνω

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει σταδιακά από σήμερα το βράδυ

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά.

“Η απάντηση αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον δεν μπορεί να δοθεί ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες”, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.201 νέα κρούσματα, 97 θανάτους και 694 διασωληνωμένους. Να σημειωθεί ότι χθες μεταφέρθηκε στο Σωτηρία από το νοσοκομείο Ναυπλίου 58χρονος, ο οποίος παρότι εμβολιασμένος με τις δύο δόσεις νοσεί από Covid-19. Δεν είχε προλάβει να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε και συστήνει για όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στους τρεις μήνες έπειτα από τη δεύτερη δόση, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση θα μπορεί να γίνει και ο εμβολιασμός όλων όσων νόσησαν από κορονοϊό, όπως ανέφερε.

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει σταδιακά από σήμερα το βράδυ και οι δικαιούχοι είναι περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες.

Για τα ραντεβού, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η πρώτη δόση θα έχει πάντα προτεραιότητα έναντι της αναμνηστικής δόσης, για να μην υπάρχει καθυστέρηση πέραν των 3-4 ημερών. Γι’ αυτό θα υπάρχει κράτηση ραντεβού κι όταν πλησιάζουν, ανοίγουν για όλους. Στόχος όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί έως τέλος Αυγούστου να βρουν ραντεβού έως το τέλος Ιανουαρίου.

Σχόλια

Exit mobile version