home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Έλενα και η Ίρις έφεραν στο Ναύπλιο Πανελλήνιες διακρίσεις

Οι μαθήτριες του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου «Κ Νόνης» συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Πάππας» στη Θεσσαλονίκη.
Ωδείο Ναυπλίου διακρίσεις

Με έπαινο επέστρεψε η Αγγελική – Μεταξία Βασιλείου και με 2ο βραβείο η Ίρις – Έλενα Μαστέλλου, μαθήτριες της καθηγήτριας Γκερλίντε Σίττε (τάξης φλάουτου) του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου “Κ. Νόνης”.

Οι δύο κοπέλες συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό “Τάσος Πάππας” 2021 που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Το τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων της  Χ.Α.Ν.Θ σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης  διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη τον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό “Τάσος Παππάς” 2021.

Ο 3ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός “Τάσος Παππάς” 2021 για Πιάνο – Έγχορδα – Πνευστά – Άρπα – Κιθάρα  διεξήχθει τον Νοέμβριο 2021 και δικαίωμα συμμετοχής είχαν παιδιά και νέοι ηλικίας έως 25 ετών.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείτε με την υποστήριξη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Τάσος Παππάς  γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής χορωδιακής ιστορίας. Καθηγητής Θεωρητικών στο Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης, καθηγητής μουσικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο «Ανατόλια», στην Αμερικάνικη Γεωργική σχολή και υπεύθυνος για την μουσική στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ στο Πήλιο. Είχε αναλάβει τη διεύθυνση πολλών χορωδιών µε πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διασκεύασε και εναρμόνισε µε εξαιρετικό τρόπο δημοτικά τραγούδια και «Lieder» για τετράφωνη χορωδία. Το μικρό δείγμα των έργων που άφησε πίσω του δείχνει ένα μεγάλο συνθετικό ταλέντο και ταυτόχρονα αποτελεί υλικό για μετέπειτα ενορχηστρώσεις. Πέθανε νέος το 1970 στην Θεσσαλονίκη χωρίς να προλάβει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, τη δημιουργία µιας δεύτερης Λυρικής σκηνής µε έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis