home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον – Οι διαφορές με τη Δέλτα

Σημαντικές απαντήσεις έδωσε η κορυφαία Νοτιοαφρικανή γιατρός, Ανζελίκ Κέτζι
Μικροσκόπιο κορωνοϊός

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η ταχύτατη εξάπλωση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον», με τη μια χώρα μετά την άλλη να παίρνει περιοριστικά μέτρα, σε μια προσπάθεια ανακοπής της εξάπλωσής της. Στα συμπτώματα που προκαλεί η νέα μετάλλαξη Όμικρον, αναφέρθηκε η κορυφαία Νοτιοαφρικανή γιατρός, Ανζελίκ Κέτζι.

Τα συμπτώματα της Μετάλλαξης Όμικρον

Η Νοτιοαφρικανή γιατρός, υπεύθυνη για τη θεραπεία περίπου 30 ασθενών που φέρουν τη νέα παραλλαγή, λέει ότι, μέχρι στιγμής, έχει παρατηρήσει ανάρρωση των ασθενών χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

Τα συμπτώματα της Μετάλλαξης Όμικρον σύμφωνα με τη γιατρό από τη Νότια Αφρική, Ανζελίκ Κούτζι, είναι η έντονη κόπωση, η ταχυπαλμία, ο ξηρός βήχας, η φαγούρα στο λαιμό και ο υψηλός πυρετός, ενώ δεν παρατηρείται έως τώρα απώλεια όσφρησης ή γεύσης.

«Τα συμπτώματά τους ήταν τόσο διαφορετικά και τόσο ήπια από εκείνα που είχα αντιμετωπίσει πριν», είπε η Δρ. Coetzee, γιατρός για 33 χρόνια που προεδρεύει της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης παράλληλα με το ιατρείο της.

Στις 18 Νοεμβρίου, όταν τέσσερα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν θετικά στον Covid-19 με πλήρη εξάντληση, ενημέρωσε τη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων της χώρας.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος για πανικό, καθώς δεν βλέπουμε ασθενείς με βαριά ασθένεια», δήλωσε στην Telegraph η Δρ Angelique Coetzee, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής. H Coetzee είπε ότι οι ασθενείς με COVID-19 που μολύνθηκαν με την Omicron συχνά παραπονιούνται για «σοβαρή κόπωση» για μία ή δύο ημέρες σε συνδυασμό με πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα πριν βελτιωθούν οι κατάστασή τους. Είπε ότι ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν επίσης ξηρό βήχα ή γρατσουνιά στο λαιμό.

Τα συμπτώματα της Μετάλλαξης Δέλτα

Οι μολύνσεις που προκλήθηκαν από τη Δέλτα προκάλεσαν αυξημένους παλμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλό επίπεδο οξυγόνου, καθώς και απώλεια γεύσης και όσφρησης, πρόσθεσε.

Γενικά σύμφωνα και με προηγούμενες έρευνες ο πυρετός και ο βήχας εξακολουθούν να είναι τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης και ο πονοκέφαλος και ο πονόλαιμος επίσης αναφέρονται συχνά από τους ασθενείς, σπανίως αναφέρει κάποιος με παραλλαγή Δέλτα ρινική καταρροή.

Σε κάθε περίπτωση, και παρότι τώρα που θα μπει το φθινόπωρο μπορεί να κυκλοφορούν κι άλλες ιώσεις και που ξεκινούν αλλεργίες, ας μην υποτιμούμε κανένα σύμπτωμα, όσο “αθώο” κι αν μας φαίνεται, καθώς κάνοντας ένα τεστ και παίρνοντας την απάντηση προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis