home design 800x400

Χειμερινή εξόρμηση πεζοπόρων από την Κρήτη στην Αργολίδα

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου Κρήτης σε μία 7ημερη απόδραση στους μύθους και την ιστορία της Αργολίδας.

Τετραήμερη εξόρμηση πεζοπορίας από τις 3 έως και τις 9 Ιανουαρίου διοργανώνει ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου Κρήτης στους μύθους και την ιστορία της Αργολίδας.

Το πρόγραμμα

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου
Συγκέντρωση και αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου, ώρα 9μμ

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου
Άφιξη στον Πειραιά – Αναχώρηση για Άργος

Από το Αρχαίο θέατρο Άργους πεζοπορούμε σε δασωμένο μονοπάτι στο κάστρο Λάρισα. Αφού περιηγηθούμε το κάστρο, απολαμβάνοντας την απεριόριστη θέα στον Αργολικό κόλπο θα πεζοπορήσουμε προς το αρχαίο θέατρο και την αρχαία αγορά όπου θα γίνει περιήγηση με ενημέρωση για την ιστορία του τόπου.

Ώρες πορείας: 3

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη

Άφιξη στο Ναύπλιο αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου
Πεζοπορία: Καρυά – Αρτεμίσιο όρος – Καρυά

Από το γραφικό χωριό Καρυά, το τηλεοπτικό Κολοκοτρωνίτσι, όπου γυρίστηκε η πολύ γνωστή σειρά το «Καφέ της Χαράς» θα ανεβούμε το δασωμένο με έλατα βουνό, όπου έβοσκε το ιερό ελάφι της θεάς του κυνηγιού, της Αρτέμιδος. Η διαδρομή περνά μέσα από τοπία μοναδικής ομορφιάς, ενώ από την κορυφή του πανέμορφου κώνου του Αρτεμίσιου, σε υψόμετρο 1771 μέτρα, το πανόραμα της Αργολίδας και του Αργολικού κόλπου κόβουν την ανάσα! Η πεζοπορία αυτή απαιτεί εμπειρία και κατάλληλο εξοπλισμό καθώς τα τελευταία μέτρα πριν την κορυφή έχουν απότομη κλίση και σάρες. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή στην Καρυά.

Ώρες πορείας: 7

Βαθμός δυσκολίας: κόκκινη

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου
Πεζοπορία: Μυκήνες – Προσύμνη

Πολιτιστική πεζοπορία στον δρόμο που συνέδεε την ακρόπολη που βρίσκονταν τα ανάκτορα των Ατρειδών με την περιοχή της Πρόσυμνας. Η μυκηναϊκή αυτή οδός αποτελούσε τμήμα της “κοντοπορείας” ( ο αρχαίος δρόμος που συνέδεε το Άργος με την Κόρινθο ). Στην «κοντοπορεία» συναντάμε μία μυκηναϊκή γέφυρα, ένα ελληνιστικό πύργο, ρωμαϊκά λουτρά, μία εκκλησία, σε τμήμα του δαπέδου της οποίας υπάρχει ρωμαϊκό ψηφιδωτό, τα απομεινάρια ενός πύργου με χρήση σε διάφορες εποχές και ατενίζουμε τον βράχο στον οποίο κάποτε υπήρχε ο Μυκηναϊκός οικισμός του Μαστού.

Ώρες πορείας: 4 ( χωρίς τις στάσεις στα μνημεία)

Βαθμός δυσκολίας: πράσινη

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου
Πεζοπορία: Μιδέα-κορυφή Τραπεζώνα 1139 μ.-Αραχναίο

Η διαδρομή αρχίζει από το χωριό Μιδέα με την ομώνυμη ακρόπολη και συνεχίζεται ανατολικά στα ίχνη του παλαιού μονοπατιού πάνω στον ορεινό όγκο του όρους Αραχναίο και μας οδηγεί στον ομώνυμο οικισμό. Στο διάβα μας συναντάμε την Νέα Μονή Ταλαντίου.

Ωρες πορείας: 6

Βαθμός δυσκολίας μπλέ

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου
Κάστρο Ασίνης -Ναύπλιο

Πολιτιστική πορεία με ξενάγηση στα αξιοθέατα του Ναυπλίου ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδίου από τα σκαλοπάτια.Επίσκεψη στο Κάστρο της Ασίνης το οποίο βρίσκεται δίπλα στον κόλπο του Τολού.

Αναχώρηση για Πειραιά

Κυριακή, 9 Ιανουαρίου
Άφιξη στο Ηράκλειο 6.30πμ

Επικεφαλής : Σπύρος Μπαβέλας

Το πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί με επιπλέον πολιτιστικές δραστηριότητες ή να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ειδικά στο Αρτεμίσιο Όρος.

Σχόλια

Exit mobile version