home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΚοινωνία

Διαδικτυακή γνωριμία με το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Η διοργάνωση διαδικτυακής ξενάγησης είναι ένα έργο του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής και Διαστημικών Εφαρμογών

Στη διοργάνωση διαδικτυακών ομιλιών από ερευνητές του θα προβεί το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) το τετράμηνο από τον ερχόμενο Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2022.

Οι ομιλίες αυτές, συνολικά 6, γίνονται σε συνέχεια των επιτυχημένων εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα το φετινό καλοκαίρι στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, ενώ στο ίδιο το πλαίσιο θα γίνουν και διαδικτυακές ξεναγήσεις του τηλεσκοπίου στο εν λόγω αστεροσκοπείο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Πολωνικής Διαστημικής Υπηρεσίας (POLSA) ολοκληρώθηκαν στον Αστρονομικό Σταθμό Κρυονερίου οι εργασίες εγκατάστασης ειδικού εξοπλισμού ο οποίος θα παρατηρεί δορυφόρους χαμηλής τροχιάς (LEO).

Η φιλοξενία αυτού του εξοπλισμού στους χώρους του Αστρονομικού Σταθμού Κρυονερίου ενισχύει τη θέση του ΙΑΑΔΕΤ και του ΕΑΑ σε θέματα που σχετίζονται με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαστημικής Επιτήρησης (European Space Surveillance and Tracking – EUSST).

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των διαδικτυακών ομιλιών των ερευνητών του ΙΑΑΔΕΤ:

Πρόγραμμα Telescope2

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button