home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Οικονομία

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται 250€ έως τα Χριστούγεννα

Δικαιούχοι θα είναι συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του επιδόματος 250 ευρώ σε 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους τον ερχόμενο μήνα “τρέχει”. Την εξαγγελία αυτή, η οποία αφορά το 1/3 των συνταξιούχων της χώρας, έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κύκλοι του Υπουργείο Εργασίας, δικαιούχοι θα είναι συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθεί το καθαρό εισόδημα των συνταξιούχων τόσο από συντάξεις, όσο από οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Στο εισόδημα από συντάξεις περιλαμβάνονται τα ποσά που λαμβάνουν τόσο από κύριες, όσο και από επικουρικές.

Δικαιούχοι θα είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη (εφόσον πληρούν το κριτήριο εισοδήματος με βάση τις δηλώσεις για το 2020), σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ δεν περιλαμβάνονται όσοι παίρνουν προκαταβολή σύνταξης.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως το κριτήριο του εισοδήματος μετρά σωρευτικά, δηλαδή αν το οικογενειακό εισόδημα προέρχεται μόνο από ένα άτομο (συνταξιούχο) και κυμαίνεται μεταξύ 7.201 ευρώ και 14.400 ευρώ, τότε ο συνταξιούχος αυτός δεν θα λάβει το επίδομα των 250 ευρώ.

Για παράδειγμα, έστω ζευγάρι με τον σύζυγο να παίρνει σύνταξη 1000 ευρώ/μήνα χωρίς άλλο εισόδημα και την σύζυγο να μην έχει κανένα εισόδημα. Το ετήσιο εισόδημα του ζευγαριού αυτού ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.

Αν και το οικογενειακό εισόδημα του ζευγαριού αυτού είναι κάτω από το ανώτατο όριο του οικογενειακού εισοδήματος των εν γένει δικαιούχων του επιδόματος των 250 ευρώ (14.400 ευρώ), ο σύζυγος -συνταξιούχος δεν θα λάβει το επίδομα των 250 ευρώ για το ατομικό ετήσιο εισόδημα (12.000 ευρώ) του ξεπερνά το ανώτατο ατομικό όριο εισοδήματος (7.200 ευρώ).

Κύκλοι του Υπ. Εργασίας, ανέφεραν πως για την καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ στους 830.000 δικαιούχους δεν θα χρειαστεί υποβολή αίτησης από τους ίδιους. Καθώς την όλη διαδικασία θα “τρέξουν” οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button