home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Αργολίδα: Μόλις 8% έχει απογραφεί σε Ναύπλιο και Άργος – Έχει παραιτηθεί ήδη το 25% των απογραφέων

Σε κωμόπολη της Πελοποννήσου βρέθηκε λογιστής ο οποίος με το αζημίωτο συμπληρώνει ερωτηματολόγια πολιτών, με το απόρρητο να κάνει φτερά

Μόλις το 8% των πολιτών έχουν απογραφεί στο Ναύπλιο και το Άργος, με το το 25% των απογραφέων να έχει παραιτηθεί.

Επιπλέον, την ώρα που το κράτος αδυνατεί να ελέγξει αποτελεσματικά τη διαδικασία, εμφανίζονται διάφοροι καλοθελητές, όπως σε κωμόπολη της Πελοποννήσου, όπου βρέθηκε ένας λογιστής ο οποίος με το αζημίωτο φυσικά συμπληρώνει τα ερωτηματολόγια των πολιτών, με το απόρρητο βέβαια να κάνει φτερά.

Τα παραπάνω στοιχεία που παρουσιάζονται σε δημοσίευμα της efsyn, είναι ενδεικτικά της πορείας της απογραφής μέχρι σήμερα, που είχε ως αποτέλεσμα την αναγκαστική παράταση στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή εξαιτίας της εξαιρετικά χαμηλής συμμετοχής.

Όπως φαίνεται, η χρήση για πρώτη φορά νέων τεχνολογιών, δεν βοηθά την εξελίξει απογραφή και γι’ αυτό δεν ευθύνονται τόσο οι «αρνητές».

Διαβάστε ακόμα

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και σε μεγάλα αστικά κέντρα, απογραφείς δεν έχουν πάρει ακόμη το υλικό στα χέρια τους, ενώ και στις περιοχές όπου έχουν διανεμηθεί τα σχετικά έντυπα, αυτά είτε καταλήγουν στα σκουπίδια, ανάμεσα σε διαφημιστικά, είτε οι πολίτες δεν γνωρίζουν τη διαδικασία που πρέπει να κάνουν για να ολοκληρωθεί η αυτοαπογραφή τους.

Παράλληλα, είναι σχεδόν αδύνατο λόγω τεχνικών δυσκολιών να πραγματοποιήσει κανείς τη διαδικασία της αυτοαπογραφής μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ πολλά είναι και τα προβλήματα που καταγράφονται σε ταμπλέτες, ειδικά λογισμικών Android. Σαν να μην έφτανε αυτό, η εφαρμογή σε πολλούς χρήστες δεν ανοίγει σε ορισμένους browsers, βγάζοντας «λάθη» χωρίς αυτά καν να υπάρχουν.

Εντωμεταξύ, έναν μήνα πριν από την έναρξη της απογραφής πληθυσμού, καμιά καμπάνια για τη σημασία της και τη σωστή συμπλήρωση των δελτίων δεν είχε πραγματοποιηθεί. Ακολούθησαν κάποια σποραδικά σποτ και στις 11 Νοεμβρίου εμφανίστηκε σε βίντεο ο πρωθυπουργός, με σύνθημα «Όλοι μετράμε», να εξηγεί πόσο εύκολη είναι η διαδικασία, αναφέροντας μάλιστα πως «η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι μία ακόμα κατάκτηση του ψηφιακού κράτους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button