home design 800x400

Δήμος Ναυπλιέων: 2.046 δράσεις διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ο κ. Κωστούρος αναφέρθηκε στις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα στον δήμο και τις παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που προγραμματίζονται.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ενημερώνει πως συνεδρίασε η 5 μελής επιτροπή για τα ζώα συντροφιάς του Δήμου Ναυπλιέων. Στη συνεδρίαση έγινε απολογισμός των δράσεων της τελευταίας διετίας, σχετικά με τα αδέσποτα και καθορίστηκε το πλαίσιο ενεργειών της Επιτροπής για το αμέσως επόμενο διάστημα που εμπεριέχει και σημαντικές παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος αναφέρει τα εξής:

«Συνεδρίασε η 5μελής επιτροπή για τα ζώα συντροφιάς του Δήμου Ναυπλιέων. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν και έγινε απολογισμός των δράσεων της τελευταίας περίπου διετίας με όλες τις καταγραφές στη βάση δεδομένων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, καθορίστηκε το πλαίσιο ενεργειών της Επιτροπής για το αμέσως επόμενο διάστημα που εμπεριέχει και σημαντικές παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ξεκινώντας από τα σχολεία , την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων.

Η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία μας και εμείς με τη δική μας λάθος κουλτούρα για τα ζώα δημιούργησε το θέμα με τα αδέσποτα αλλά την ίδια στιγμή είμαστε και αυτοί που μπορούν να αλλάξουν την τραγική αυτή κατάσταση αυτό να μη το ξεχνάει κανείς.

«ΣΗΜΑΝΣΗ (τσιπ) – ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΥΙΟΘΕΣΙΑ» κρατείστε τα σαν ενέργειες που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε για να προχωρήσουμε στο σωστό δρόμο.

Μέχρι 15/11/2021, στην ψηφιακή βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ (Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), έχουν καταχωρηθεί 2.046 δράσεις διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ναυπλιέων.

Αναλυτικά οι δράσεις διαχείρισης των αδέσποτων ζώων (σκυλιά) αναφέρονται παρακάτω:

  • Περισυλλογή: 415
  • Σήμανση – καταγραφή: 552
  • Στείρωση: 334
  • Υιοθεσία: 123
  • Εξέταση Λεϊσμανίασης (Καλαζάρ): 130
  • Αντιλυσσικός Εμβολιασμός: 398
  • Επανατοποθέτηση στο Περιβάλλον: 94

Σύνολο 2.046 δράσεις.

Eπικοινωνία για θέματα αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Με εκπρόσωπο της Ζωοφιλικής Ένωσης Ναυπλίου στο τηλέφωνο 6970772044 κατά την διάρκεια όλου του εικοσιτετραώρου και των αργιών.

Με υπάλληλο του Δήμου μας κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες στα κάτωθι τηλέφωνα:

  • Γραφείο Δημάρχου 2752360900-901 και
  • Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας 2752361300-304-307
    Επίσης σας γνωρίζουμε, ότι μπορείτε να δηλώσετε οποιοδήποτε περιστατικό αδέσποτων ζώων συντροφιάς που αφορά το Δήμο μας και ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Novoville».

Σχόλια

Exit mobile version