home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeaturedFirst Featured

Αργολίδα: Black Friday με βροχή και μειωμένη κίνηση στην αγορά

Ο καιρός έβαλε εμπόδια, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης του Ναυπλίου.

Black Friday με καταρρακτώδη βροχή και ομπρέλες στα χέρια όσων λίγων πολιτών αποφάσισαν να βγουν για τα ψώνια τους. Αυτή ήταν η πρωινή εικόνα και κατάσταση που παρατηρούσε κανείς στους δρόμους του Ναυπλίου και του Άργους, με το χρώμα του μαύρου να αποτυπώνεται, όχι μόνο στις τιμές, αλλά στις καιρικές συνθήκες και στην κίνηση της αγοράς.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου ήδη κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν γενναίες εκπτώσεις στα προϊόντα τους με την κορύφωση της πτώσης των τιμών να πραγματοποιείται σήμερα. Ο καιρός όμως έβαλε εμπόδια επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

argous nafplio magazia black friday 6
Φωτογραφία: anagnostis

Οι καταστηματάρχες ήταν εμφανώς προβληματισμένοι τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, όμως εξέφραζαν την ελπίδα τους ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και των επομένων, η κίνηση στην αγορά θα αυξηθεί και ο κόσμος θα εκμεταλλευτεί τις εκπτώσεις που προσφέρουν.

Να σημειωθεί πως εργαζόμενοι και καταστηματάρχες έλεγχαν στην είσοδο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid test των πελατών τους.

argous nafplio magazia black friday 2
Φωτογραφία: anagnostis
argous nafplio magazia black friday 5
Φωτογραφία: anagnostis
argous nafplio magazia black friday 3
Φωτογραφία: anagnostis
argous nafplio magazia black friday 7
Φωτογραφία: anagnostis

Τι αγόρασαν φέτος οι καταναλωτές

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την τιμητική τους είχαν φέτος οι ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση που αγγίζει το 50% στις πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι, τα καλλυντικά και τα γυναικεία παπούτσια με 45 και 30% αντίστοιχα. Στον αντίποδα οι πωλήσεις σε αντρικά ρούχα και παπούτσια ήταν μειωμένες κατά 35 και 30%.

Η μάχη των προσφορών συνεχίζεται με μια σειρά από εκπτώσεις να πετυχαίνουν όπως φαίνεται το στόχο τους. Ηλεκτρικό σκούτερ έγινε ανάρπαστο καθώς από τα 598 ευρώ έφτασε να πωλείται στα 479. Τηλεόραση 43’’ από τα 699 βγήκε σε προσφορά στα 399 με μια μεγάλη αλυσίδα να ενημερώνει το μεσημέρι πως τα αποθέματα εξαντλήθηκαν. Όπως και για κινητό τηλέφωνο που από τα 299,89 ευρώ κατέβηκε στα 189.

Στα καλλυντικά οι εκπτώσεις κυμαίνονταν από 40 έως 50%. Κραγιόν από τα 23 ευρώ ήταν σε προσφορά στα 13,80. Παλέτα σκιάς ματιών από τα 45 ευρώ στα 27 και μια πούδρα γνωστής εταιρείας από τα 38 ευρώ στα 19.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Κερδισμένα φαίνεται να βγαίνουν τα καταστήματα με ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Η τιμή σκούπας που από τα 529 ευρώ κατέβηκε στα 359 αποδείχθηκε άκρως ελκυστική. Το ίδιο και για ένα στεγνωτήριο ρούχων, που από τα 629 € έπεσε στα 479 αλλά και ένα λάπτοπ από τα 1.199 ευρώ βγήκε σε προσφορά στα 798,99 ευρώ.

Στα καταστήματα με ρούχα γυναικών οι περισσότερες πωλήσεις αφορούσαν ένα παλτό που από τα 99,95 ευρώ ήταν στην κρεμάστρα στα 59,97 Μια μπλούζα γνωστής αλυσίδας που από τα 17,95 κατέβηκε στα 9,99 και ένα φόρεμα που από τα 39,95 ήταν σε κρεμάστρα με τιμή 23,97.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία περισσότερες ήταν οι γυναίκες στην αγορά με τους άντρες όμως να ξοδεύουν περισσότερα.

Επόμενο στοίχημα για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι η Cyber Monday την ερχόμενη Δευτέρα όπου αναμένεται συνέχιση των εκπτώσεων με τα προϊόντα που έχουν απομείνει.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button