home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γιατί τιμωρήθηκαν με στέρηση αποδοχών εργαζόμενοι του Δήμου

Σχετίζονται ή όχι οι ποινές με εξώδικο που είχαν στείλει οι εργαζόμενοι στον Δήμο;
δημαρχείο Άργους

Ποινές που φθάνουν μέχρι τη στέρηση αποδοχών για δύο τρίμηνα επιβλήθηκαν σε εργαζόμενους του Δήμου Άργους – Μυκηνών στον τομέα καθαριότητας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, που κάνει λόγο για εξοντωτικές ποινές.

Το εν λόγω δημοσίευμα συνδέει τις συγκεκριμένες αποφάσεις με ένα εξώδικο που έχει σταλεί από εργαζόμενους του ίδιου δήμου για το ωράριο εργασίας. Ωστόσο οι αιτίες των ποινών, όπως φαίνεται στα σχετικά έγγραφα, είναι τελείως διαφορετικές. Άρνηση εκτέλεση καθήκοντος και αδικαιολόγητη αποχή από την εργασία, επικαλείται, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στη σχετική αιτιολογία της απόφασής του.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα:

«Με εξοντωτικές ποινές «απάντησε» ο δήμος Άργους – Μυκηνών στο εξώδικο των εργαζομένων καθαριότητας, οι οποίοι ζητούσαν να τηρείται το ωράριο. Αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr:

Σε έναν εργαζόμενο επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης των αποδοχών για δύο τρίμηνα!

Οι αποφάσεις, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει το www.aftodioikisi.gr, αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι τιμωρήθηκαν “για το αδίκημα της άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας” (ο ένας και για “πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του”).

Στον άλλο εργαζόμενο όχι μόνο επιβλήθηκε ποινή στέρησης αποδοχών για ένα τρίμηνο αλλά και του άλλαξαν βάρδια για να μην μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα σε ΙΕΚ! Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος -οδηγός απορριμματοφόρου ενώ έκανε πρωινή βάρδια, με το που γνωστοποίησε εγγράφως στην υπηρεσία του ότι φοιτά στο Γ΄ εξάμηνο ΙΕΚ τις μεσημβρινές ώρες, η διοίκηση του δήμου, αντί να τον διευκολύνει, τον έβαλε στην μεσημβρινή βάρδια!

Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν καταθέσει ενστάσεις για να ακυρωθούν οι ποινές τους».

argos1
argos2
argos3

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis