home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΟικονομία

Ελαιόλαδο: Στα 3,50 ευρώ πουλάνε στη Λακωνία

Παγωμένες οι τιμές στην Ελλάδα - Στα 5,10€ στην Ιταλία - Άνοδος σε Ισπανία

Στα 3,50€ το κιλό πωλείται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην Λακωνία με αγοραστές Ιταλούς. Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο προϊόν στην Ιταλία πωλείται πάνω από 5€, ενώ άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές και στην Ισπανία.

Μάλιστα η Ισπανική Ένωση Εξαγωγών, Βιομηχανίας και Εμπορίου Ελαιολάδου (Asoliva) προειδοποίησε ότι οι υψηλές τιμές του ισπανικού ελαιολάδου (έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τον Ιούνιο του 2020) δημιουργούν πρόβλημα ανταγωνισμού στη διεθνή αγορά και μείωση των ισπανικών εξαγωγών.

Στην Ιταλία αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ismea, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο οι ανώτατες τιμές παραγωγού κυμαίνονται από 5,10 έως 5,20 ευρώ. 

Στην χώρα μας εμπορικές πράξεις είχαμε στη Λακωνία αν και η αγορά φαίνεται να είναι μουδιασμένη. 

Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο ο κ. Παναγιώτης Μπατσάκης, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων, «προχωρήσαμε σε εμπορικές πράξεις με τιμή στα 3,50 ευρώ το κιλό. Αφορά 10 βυτία έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Αγοραστής είναι Ιταλός. Πάντως η αγορά φέτος φαίνεται να είναι μουδιασμένη. Πέρσι αυτό το διάστημα υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στην αγορά».

Από την πλευρά του ο κ. Σωτήρης Κρητικός, πρόεδρος στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Αγίου Δημητρίου Μονεμβασίας, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «προχωρήσαμε σε εμπορική πράξη στα 3,50 ευρώ το κιλό για ένα βυτίο έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Η εταιρεία που το αγόρασε είναι η Χελιώτης ΑΕ. Πάντως η ζήτηση αυτό το διάστημα είναι υποτονική. Γίνονται εμπορικές πράξεις που αφορούν ελαιόλαδο από Αθηνοελιά».

Πηγή: Παϊσιάδης Σταύρος/agrotypos.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button