home design 800x400
home design 1170Χ320

Αερομαχία στη Βουλή: «Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;»

Παναγιωτόπουλος και Τσίπρας στα μαχαίρια. Με προανακριτική απείλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ.
Ξέχασαν το πρόγραμμα ενίσχυσης των περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων

Σε σύγκρουση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και επίκαιρων ερωτήσεων.

Αντικείμενο αντιπαράθεσης αποτέλεσε η διακρατική σύμβαση Ελλάδας – Ισραήλ για την οργάνωση Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, την οποία ο κ. Τσίπρας όχι μόνο χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» αλλά έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον κ. Παναγιωτόπουλο με σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής!

Σε ένα φλερτ με το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε τη Φώφη Γεννηματά που μιλούσε για για «Μαξίμου ΑΕ» και απευθυνόμενος προς τον υπουργό Αμυνας απαίτησε να μην υπογράψει τη σύμβαση με το Ισραήλ «έχοντας στο μυαλό σας ότι θα κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από κάποιο ΚΥΣΕΑ».

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Απείλησε ότι «την επόμενη φορά που θα συζητηθεί το ζήτημα αυτό στη Βουλή, δεν θα έρθει ως επίκαιρη επερώτηση, αλλά ως θέμα διερεύνησης ευθυνών όπως ορίζει το Σύνταγμα σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος» εξαπολύοντας ευθεία απειλή κατά του υπουργού.

Σφοδρή ήταν η απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου που κατηγόρησε εμμέσως τον κ. Τσίπρα ότι δεν θέλει να πάει η δουλειά εκεί όπου πήγε.

«Μην προεξοφλείτε από τώρα Εξεταστικές και εισαγγελείς, διότι είναι σαν να μου απευθύνετε συγκεκριμένη προειδοπ??ίηση να μη πάει η δουλειά εκεί που πήγε», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το εκπαιδευτικό αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας.

Ο καθένας μπορεί να βάλει στο μυαλό του πολλά, σημείωσε και αναρωτήθηκε: «Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;».

«Αυτές οι μεγάλες δουλειές υποκρύπτουν από πίσω μεγάλες συγκρούσεις συμφερόντων, και αυτός που θα επιλέξει, πρέπει να το κάνει πολύ προσεκτικά. Και πολλοί επέλεγαν να μεταθέσουν την επιλογή στις καλένδες. “Γιατί να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά. Άστο παρακάτω. Κάποιος άλλος θα βρεθεί να πάρει την απόφαση”» προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επικρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την «απραξία» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επανέλαβε μάλιστα προηγούμενη δήλωσή του για το πώς αντιλαμβάνεται το αξίωμά του: «Προτιμώ να ασχοληθεί μαζί μου κάποια εξεταστική στο μέλλον, και να χάνω τον ύπνο μου γι’ αυτό, παρά να χάνω τον ύπνο μου διότι βρέθηκα στην τιμητική αυτή θέση και δεν έκανα τίποτα διότι φοβήθηκα», είπε.

Όπως μάλιστα προσέθεσε, «αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα θα ελεγθούν».

«Εσείς καλά κάνετε το ελεγκτικό σας έργο και η σύμβαση θα έρθει για να εξηγηθεί στη Βουλή, αλλά «όχι με όρους προαναγγελίας διώξεων και εκφοβισμών των στελεχών που έχουν αναλάβει την ευθύνη αυτών των μεγάλων αποφάσεων», είπε ο υπουργός Αμυνας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis