home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εξαδάκτυλος: Να πληρώνουν μέρος της νοσηλείας τους οι ανεμβολίαστοι

Σε μια πρωτοφανή πρόταση προέβη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων εξέφρασε και την άποψη ότι οι μη εμβολιασμένοι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι αυτή η πρόταση δεν είναι παράλογη.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων για τους ανεμβολίαστους είπε αρχικά:

«Kάποιες άλλες χώρες έχουν κάποιες πρόνοιες όπως η Αυστρία που τους έχει περιορίσει εντός σπιτιού, και η αλήθεια είναι ότι όταν όλοι είμασταν ανεμβολίαστοι στο πρώτο κύμα και περιοριστήκαμε αυστηρά πετύχαμε να έχουμε ελάχιστή επίπτωση του ιού.

Άλλες χώρες όπως χώρες της Άπω Ανατολής τους θέτουν προ των ευθυνών τους και τους λένε ότι «εφόσον είστε ανεμβολίαστοι και δεν θέλετε το μικρό κόστος του εμβολιασμού αν θα σας προκύψει το μεγάλο κόστος των νοσηλειών, των νοσηλειών σε ΜΕΘ θα συμμετέχετε οικονομικά σε αυτό». Αυτές είναι κάποιες πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται αλλού, αν μας ζητηθεί η γνώμη μας για το τι θα μπορούσε να γίνει και εδώ ναι θα τη δώσουμε».

Για το ενδεχόμενο αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και στην Ελλάδα απάντησε τα εξής: «Κοιτάξτε η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι οι άνθρωποι που με ένα μικρό κόστος προστατεύονται και προστατεύουν δεν βρίσκονται στις ΜΕΘ παρά μόνο από ατυχία. Οι άνθρωποι που βρίσκονται όμως στις ΜΕΘ από επιλογή πέραν του οικονομικού κόστους προσθέτουν και ένα υγειονομικό κόστος καθώς άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να λάβουν τις θεραπείες τους έγκαιρα, τις απωθούν προς τα πίσω για τρίτη συνεχή φορά μέσα στην πανδημία. Αυτό καταπατά το δημοκρατικό δικαίωμα των πρώτων και προσθέτει ένα κόστος το οποίο είναι πολλαπλάσιο. Κόστος που πληρώνεται τώρα και κόστος υγείας το οποίο θα πληρωθεί στη συνέχεια από όσους θεραπεύονται λίγο αργότερα» για να απαντήσει μετά από δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση για το αν οι ανεμβολιάστοι θα μπορούσαν να πληρώνουν κόστος νοσηλειών ότι «ένα μέρος βεβαίως, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Ένα μέρος δεν θα ήταν καθόλου παράλογο».

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis