home design 800x400
home design 1170Χ320

Στη φάκα τρεις σωφρονιστικοί που βοήθησαν βαρυποινίτη να αποδράσει από τις φυλακές Κορίνθου

Από την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι έλαβαν αμοιβή από τον κακοποιό για να τον βοηθήσουν να δραπετεύσει.

Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της αστυνομίας, με την κατηγορία ότι βοήθησαν κακοποιό να αποδράσει από τις φυλακές Κορίνθου. Πρόκειται για την απόδραση που έγινε πριν από μία εβδομάδα, όταν σκληρός κακοποιός δραπέτευσε, κρύφτηκε σε σπίτι στην Καλλιθέα και συνελήφθη αρκετές ημέρες αργότερα από πάνοπλους άντρες της ΕΚΑΜ.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υποψίες ότι ο κακοποιός είχε «εκ των έσω βοήθεια» για να καταφέρει το σκοπό του. Από την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι έλαβαν αμοιβή από τον κακοποιό για να τον βοηθήσουν να γίνει καπνός από τις φυλακές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την αστυνομία, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν σήμερα δυνάμει σχετικών ενταλμάτων για «δωροληψία». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις συλληφθέντες υπηρετούν σε κατάστημα κράτησης της Πελοποννήσου και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βοήθησαν σε απόδραση κρατουμένου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, δυνάμει ενταλμάτων, τρεις (3) σωφρονιστικοί υπάλληλοι Καταστήματος Κράτησης της Πελοποννήσου, για «δωροληψία υπαλλήλου».

Όπως προέκυψε από την έρευνα παρείχαν συνδρομή, έναντι αμοιβής, σε απόδραση κρατουμένου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis