Home design

Εστίαση Ναυπλίου: Σκοπιμότητα, σνομπάρισμα, ανοησία ή ματαιοδοξία;

Γιατί «Το Ανάπλι» ενθουσιάστηκε με μια λέξη που ανακάλυψε στον Αθηναϊκό Τύπο για την κινητοποίηση της Τρίτης;

Ψύλλους στ΄ άχυρα έψαχνε, ερευνώντας το διαδίκτυο ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου «Το Ανάπλι», για να βρει κάποιο δημοσίευμα στον Αθηναϊκό Τύπο και να επιβεβαιώσει πιθανόν τη ματαιοδοξία κάποιων μελών του ΔΣ να δουν τη χθεσινή κινητοποίηση να φιγουράρει σε ξένα από την περιοχή Μέσα Ενημέρωσης, που αναπαράγουν συνήθως με καθυστέρηση, ειδήσεις από τα Μέσα Ενημέρωσης που έχουν έδρα την Αργολίδα και πολλά από αυτά το ίδιο το Ναύπλιο, που δραστηριοποιούνται και τα μέλη του συλλόγου αυτού.

Από την πολύ αναζήτηση βρέθηκε τελικά δημοσίευμα που συμπεριελάμβανε και τη δράση του συλλόγου στο …σωρό, αναφέροντας μία και μόνη λέξη – το όνομα του Ναυπλίου -, ανάμεσα στις πόλεις που κινητοποιήθηκε ο κλάδος της εστίασης, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Μία λέξη στο ξένο δημοσίευμα

Προτιμήθηκε λοιπόν η κοινοποίηση – διαφήμιση στην επίσημη σελίδα του συλλόγου σε κοινωνικό δίκτυο, ενός δημοσιεύματος που προέρχεται από Μέσο Ενημέρωσης της Αθήνας, την ώρα που το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης με έδρα το Ναύπλιο και την Αργολίδα, αλλά και η πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης που πηγάζουν από την Πελοπόννησο, βρισκόταν στο πλευρό των επαγγελματιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, με εκτενέστατα συνεχή ρεπορτάζ, που έφτασαν στα υπουργικά γραφεία πρωί – πρωί και αναπαράχθηκαν σε όλη τη χώρα.

Γιατί από το πρωί της Τρίτης όλα τα φώτα της τοπικής ενημέρωσης είχαν στραφεί στις κινητοποιήσεις του κλάδου εστίασης της περιοχής, με δεκάδες ρεπορτάζ, προβάλλοντας τις θέσεις και τις διεκδικήσεις και του εν λόγω συλλόγου, ο οποίος όμως με τον τρόπο που επέλεξε, ευχαρίστησε για αυτή την προβολή, άλλα, ξένα προς την περιοχή Μέσα Ενημέρωσης.

Είναι ανεξήγητη αυτή η επιλεκτική προβολή ενός δημοσιεύματος ξένου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, από έναν τοπικό σύλλογο με επαγγελματίες του Ναυπλίου, που συνεχώς και αδιαλείπτως βρίσκουν ανοιχτές τις πόρτες όλων των τοπικών εφημερίδων, ραδιοφώνων, ενημερωτικών sites, αλλά και τηλεοράσεων της περιφέρειας. Και προκαλεί ερωτηματικά αυτή η επιλογή.

Το κύριο ερωτηματικό είναι αν συμφωνούν τα μέλη του συλλόγου ή πρόκειται για απόφαση του διαχειριστή της σελίδας του κοινωνικού δικτύου, χωρίς σκέψη και σκοπό.

Πού άραγε αποσκοπεί αυτή η τακτική του συλλόγου εστίασης του Ναυπλίου, την ώρα που συνεχώς, σε κάθε πρόβλημα του κλάδου βρίσκει ανοιχτές τις στήλες όλων των Μέσων Ενημέρωσης της περιοχής;

Σκοπιμότητα, σνομπάρισμα, ανοησία ή ματαιοδοξία;

Άκης Γκάτζιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η απάντηση Αφίφη

Σχόλια

Exit mobile version