home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ριβιέρα η θαλάσσια περιοχή Ν. Κίος – Κιβέρι. Ανάπλαση ετοιμάζει ο Νίκας

Η μελέτη παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών – Στόχος η αναβάθμιση της περιοχής και η βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων
Κιβέρι

Με στόχο την ανάπλαση του τεράστιου και πανέμορφου παραλιακού μετώπου από τη Νέα Κίο προς το Κιβέρι και την μετατροπή του σε Ριβιέρα, βαδίζει η Περιφέρεια, με τον Παναγιώτη Νίκα να παραδίδει τον φάκελο της μελέτης στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε σχετικά με τον στόχο του την Παρασκευή τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα ανάπλασης και διευθέτησης αυτής της παραθαλάσσιας ζώνης του Αργολικού κόλπου.

Μάλιστα παρέδωσε στον υφυπουργό την μελέτη που έχει συντάξει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

«Πλέον, τελούμε εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου, προκειμένου να υλοποιηθεί μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε αυτή», σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.

Εντωμεταξύ, ο κος Νίκας είχε συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα και τη γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα, συζητώντας μαζί τους την δυνατότητα παραχώρησης κτηρίου από το συγκρότημα του Τελωνείου στο λιμάνι της Καλαμάτας, για την στέγαση υπηρεσιών. Το θέμα αυτό θα κινηθεί, όπως αναφέρθηκε, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης έθεσε και το ζήτημα της παραχώρησης του οικοπέδου στην περιοχή της Τάπιας, στην Τρίπολη, προκειμένου στον εν λόγω χώρο να κατασκευαστεί το διοικητήριο της Π.Ε. Αρκαδίας.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Κάτοικος τημενιου

    Κύριοι της περιφερειας γνωρίζετε ότι στο μεγαλύτερο μέτωπο του Αργολικού κόλπου από νέα Κιο έως μύλοι, μέσα στη θάλασσα υπάρχουν πετρώματα που δημιουργήθηκαν από τοξικά απόβλητα ?? Από επιχείρηση κατασκευης πηλινων κ πετρωμάτων που βρίσκετε στα, 500 μ. Από την ακτή στη θέση βαλτος; τα, απόβλητα της επιχείρησης πέφτουν ασύστολα στον ερασινο με προορισμό τον Αργολικού κόλπο, κάντε μια επιτόπια αυτοψία τώρα στον κόλπο σε ευθεία γραμμή του δρόμου κ θα το διαπιστώσετε, αλλά μόνο με εξοπλισμό γιατί κινδυνεύετε διαφορετικά να σπάσετε τα πόδια σας, ο κόλπος στα 10 μέτρα, απ την ακτή είναι γεμάτος πετρώματα. Βρείτε τρόπο αποψίλωσης των πετρωμάτων και να μπορούμε οι λουομενοι να κάνουμε μπάνιο και μετά κάντε το παραλιακό μέτωπο Μόντε Κάρλο!!!!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis