home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Καταδικάστηκε ο Αιγύπτιος για τον βιασμό Γαλλίδας

Το αιματηρό παρελθόν του δράστη.
Πιάστηκε στην Αργολίδα για βιασμό που είχε κάνει στην Αλβανία

Μια ολόκληρη πόλη είχε αναστατώσει ένα απόγευμα του Σεπτεμβρίου του 2017 ένας 32χρονος σήμερα Αιγύπτιος, ο οποίος είχε επιτεθεί σε πολίτες και όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, τους επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντας τον έναν και στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο και καρφώνοντάς έναν δεύτερο στο αλεξίσφαιρο!

Χθες, ο συγκεκριμένος Αιγύπτιος κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας, κατηγορούμενος για βιασμό και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος μιας υπηκόου Γαλλίας τον Αύγουστο εκείνου του έτους. Είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 7,5 ετών από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr το καλοκαίρι του 2017 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, ο Αιγύπτιος (που παρά την ηλικία του έχει ήδη ένα μεγάλο ποινικό μητρώο) είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους. Τον Αύγουστο σε περιοχή της παραλίας παρενόχλησε σεξουαλικά τη Γαλλίδα και λίγες ημέρες αργότερα, στην οδό Αύρας στην παραλία, της επιτέθηκε και την έσυρε σε πιλοτή πολυκατοικίας. Τη βίασε, αλλά η γυναίκα κατάφερε να του ξεφύγει, κατήγγειλε το περιστατικό και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρους του για βιασμό.

Τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του δράστη

Χθες, ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε έπειτα από διορισμό από το δικαστήριο, Χάρης Μάραντος, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρισθεί το ακαταλόγιστο, όμως το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό. Με αίτημά του όμως ζητήθηκε ο φάκελος του συγκεκριμένου κατηγορουμένου από τις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται, και από εκεί προέκυψε ότι έχει διαγνωσθεί με ελαττωμένο καταλογισμό.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του μείωσε την ποινή σε κάθειρξη 5 ετών και 1 μήνα και επέστρεψε στις φυλακές.

Ο κ. Μάραντος χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του δικαστηρίου και που δέχτηκε τον ισχυρισμό για ελαττωμένο καταλογισμό, ενώ τόνισε πως το κράτος πρέπει να προνοεί για αυτές τις περιπτώσει ανθρώπων.

Αιματηρό παρελθόν

Ο 32χρονος Αιγύπτιος έφτασε στην Ελλάδα το 2010 και το Σεπτέμβριο του 2011 συνελήφθη στην Καλαμάτα, καθώς βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας. Τον Ιούλιο του 2012 στην Αθήνα αφαίρεσε από άντρα 25 ευρώ, καρφώνοντάς του μια χρησιμοποιημένη σύριγγα στο χέρι. Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Εξαρχείων και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών και κρατήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Ιούλιο του 2012 έως τις 16 Ιουλίου 2015 που αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους.

Το Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα. Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

Από εκεί αποφυλακίστηκε στις 19 Ιουνίου του 2017 με περιοριστικούς όρους, ενώ λίγο αργότερα επιτέθηκε και βίασε τη Γαλλίδα στην Καλαμάτα. Λίγες ημέρες αργότερα στην οδό Καίσαρη επιτέθηκε σε 17χρονη που περπατούσε και άρχισε να τη χαϊδεύει. Η ανήλικη κατάφερε να ξεφύγει, καθώς προσέτρεξε ακούγοντας τις φωνές της η αδελφή της που ήταν στην περιοχή.

Μαχαίρωσε αστυνομικούς

Αρχές Σεπτεμβρίου εκτυλίχτηκε το περιστατικό με τους αστυνομικούς, αφού και πάλι ήταν ελεύθερος με… περιοριστικούς όρους.

Αρχικά, ο Αιγύπτιος πλησίασε ζευγάρι που περπατούσε στο λιμάνι με το παιδί τους και άρπαξε από τον άντρα τα γυαλιά ηλίου. Ακολούθως, στην οδό Γ. Παπανικολάου, άρπαξε ένα ζευγάρι παπούτσια από τα χέρια μια γυναίκας, την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό της. Μετά άρπαξε το μαχαίρι από ψαρά στην περιοχή του ΝΟΚ και στη συνέχεια επέστρεψε στο λιμάνι, όπου τον είδε η σύζυγος του άντρα που του είχε κλέψει τα γυαλιά ηλίου και προσπάθησε να του τα πάρει. Αυτός την απώθησε βίαια. Ο άντρας επιχείρησε να τον κυνηγήσει, όμως ο Αιγύπτιος σταμάτησε και τον απείλησε με μαχαίρι.

Μάλιστα, απείλησε και λιμενικούς που είδαν το περιστατικό, προσέτρεξαν και τράπηκε σε φυγή. Ξεκίνησε η αναζήτησή του από Λιμενικό και Αστυνομία και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον εντόπισαν στο Πάρκο του ΟΣΕ. Απείλησε και τους αστυνομικούς με το μαχαίρι και άρχισε να τρέχει.

Στο χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ ΑΒ, στην οδό Μακεδονίας, οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και του ζήτησαν να παραδοθεί. Τότε επιτέθηκε σε αστυνομικό της ΔΙΑΣ, χτυπώντας τον και τραυματίζοντάς τον με το μαχαίρι στο μέτωπο. Όταν ο αστυνομικός έπεσε κάτω ο Αιγύπτιος κατευθύνθηκε προς το μέρος του και ο αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές προειδοποιητικά στον αέρα. Ούτε αυτό, όμως, τον πτόησε και μόλις ένας άλλος αστυνομικός της ΔΙΑΣ τον πλησίασε, τον χτύπησε με το μαχαίρι αριστερά στο θώρακα, σκίζοντάς του το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Προσπάθησε και πάλι να διαφύγει, ενώ οι αστυνομικοί, ακόμα και οι τραυματισμένοι, συνέχισαν να τον καταδιώκουν. Επιτέθηκε εκ νέου στον πρώτο αστυνομικό, μαχαιρώνοντάς τον αυτή τη φορά στον ώμο. Ήταν δε και η στιγμή που τον εγκλώβισαν σε πιλοτή πολυκατοικίας και τον συνέλαβαν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis