home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκησηFirst Featured

Έντονες διαμαρτυρίες για σεξιστικό λόγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Η Τζένη Δημητρακοπούλου ανέφερε πως κατ΄επανάληψη γίνονται προσβλητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών στο Σώμα.

Από πολλές στιγμές μεγάλης έντασης σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το βράδυ της Τετάρτης, όμως η πιο σημαντική ήταν όταν τέσσερις γυναίκες του Σώματος, από διαφορετικές παρατάξεις, σηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για σεξιστικό λόγο, με τον πρόεδρο, Μανώλη Σκαντζό, να απαντά ότι «αυτού του είδους οι εντυπωσιασμοί και ο λαϊκισμός αλλού, όχι εδώ».

Ήταν η Τζένη Δημητρακοπούλου από την παράταξη του Γιώργου Δέδε, η Ντίνα Νικολάκου από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου από την παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος» και η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO στο 5.54

Σύμφωνα με το kalamatajournal.gr στο βήμα ήταν η Τζένη Δημητρακοπούλου, η οποία αποπειράθηκε να σχολιάσει τη στάση της περιφερειακής αρχής για την υπόθεση της θεατρικής παράστασης στις φυλακές Τρίπολης, με βασικό συντελεστή τον κρατούμενο, κατηγορούμενο για ειδεχθή εγκλήματα, Δημήτρη Λιγνάδη, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός, της είπε πως «είστε εκτός πραγματικότητας»και η Τζένη Δημητρακοπούλου αντέδρασε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη προσβολή γυναίκας περιφερειακής συμβούλου, καθώς είχαν προηγηθεί στην ίδια συνεδρίαση, η προσβλητική αναφορά προς την Ντίνα Νικολάκου «θες ψυχίατρο» αλλά και αναφορές όπως «πας καλά;» κ.ά.

Την Τζένη Δημητρακοπούλου πλαισίωσαν στο βήμα η Ντίνα Νικολάκου, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου και η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, τονίζοντας απευθυνόμενες στον πρόεδρο ότι «επειδή είμαστε γυναίκες, δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές». Ο πρόεδρος τότε διερωτήθηκε: «Ποιές συμπεριφορές; Πας καλά; Τι μου στηθήκατε εκεί; Γιατί στηθήκατε εκεί;», ενώ η Τζένη Δημητρακοπούλου επέμεινε ότι ο κατ΄επανάληψη γίνονται προσβλητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών και συγκεκριμένα είπε στον πρόεδρο: «Έχετε πει πέντε φορές «δεν πας καλά», «είσαι ψυχασθενής, της είπατε πριν», «σταμάτα, δεν είσαι με τα καλά σου». Δεν είναι συμπεριφορές αυτές, δεν είναι κουβέντες στον δημόσιο διάλογο. Δεν είναι δημόσιες τοποθετήσεις, είναι σεξιστικός λόγος».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Που να μάθει να μιλάει ο βλαχουλης;;;; στο χωριό του;; αλλά δεν φταιει αυτός φταίνε αυτοί που τον ψήφισαν, ομοιου ήθους.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button