home design 800x400
home design 1170Χ320

Θέμα ωρών τα φύλλα πορείας για την επιστράτευση των γιατρών

Στόχος να καλυφθούν τα κενά σε «κόκκινες» περιοχές όπως, η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία

Θέμα ωρών είναι πλέον η επίταξη ιατρικών υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε «κόκκινες» περιοχές όπως, η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, με τα πρώτα φύλλα επιστράτευσης να είναι ήδη έτοιμα.

Από σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, η οποία  θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία και όπου υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και πίεση στα νοσοκομεία. Είναι ένα μέτρο που κρίνεται αναγκαίο, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύναται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Ενδεικτικό του μεγέθους της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ, είναι ότι στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ ξεκινάει την εφημερία με τρεις διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει είκοσι εισαγωγές, ενώ το προσωπικό ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε πως «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων εάν εντός της εβδομάδας δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση που έχει απευθυνθεί για να ενταχθούν στο σύστημα με κίνητρα.

Σημειώνεται ότι η «επίταξη ιατρικών υπηρεσιών», σημαίνει υποχρεωτική ένταξη ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ για ορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συνδράμουν τις δημόσιες δομές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis