home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Το πλούσιο οικοσύστημα σε Ακροναυπλία και Παλαμήδι ζωντανεύει μέσα από ενημερωτικές πινακίδες

Οι Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου πλήρωσαν για να τοποθετηθούν πινακίδες στα ελληνικά και στα αγγλικά, στη διαδρομή Αρβανιτιάς – Καραθώνας.
Ενημερωτικές πινακίδες φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου (1)

Οι Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας έφτιαξαν πινακίδες στα ελληνικά και στα αγγλικά οι οποίες τοποθετήθηκαν στην διαδρομή Αρβανιτιάς Καραθώνας προκειμένου να ενημερώνουν τους περιπατητές του μονοπατιού για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής Παλαμήδι – Ακροναυπλίας.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν δύο ενημερωτικές πινακίδες στην Αρβανιτιά και δύο στην Καραθώνα. Για την κατασκευή και την τοποθέτηση συνέβαλαν με χρήματα οι Φίλοι του υγρόποπου Ναυπλίου Ν Κίου με τη βοήθεια και την χορηγία φίλων.

Το πλούσιο οικοσύστημα της Ακροναυπλίας

Η χλωρίδα της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδίου περιλαμβάνει ορισμένα σπάνια, απειλούμενα και ενδημικά φυτά. Ο βραχώδης λόφος αποτελεί βιότοπο ενδημικών φυτών όπως τα, Stachys swainsonii subsp. Argolica, Campanula andrewsii subsp. Andrewsii, Petrorhagia armerioides var. Armerioides, Daphne jasminea, Stachys chrysantha κ.λπ.

Σημαντική σπονδυλωτή πανίδα (εξαιρουμένων των πτηνών) καταγράφεται επίσης στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδών στο Παράρτημα ΙΙ της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, όπως τα Algyroides moreoticus και Podacris peloponnesiacus. Επίσης στην πανίδα της περιοχής πρέπει να γίνει αναφορά σε μεγάλη ποικιλία πουλιών που φωλιάζουν στην περιοχή.

Αρμόδιος για τη διατήρηση και διαχείριση της περιοχής του Δικτύου Natura 2000, Παλαμήδι Ακροναυπλία είναι ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (ΦΔ ΠΜΜΜ).

Ενημερωτικές πινακίδες φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου (4)
Φώτο: Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου
Ενημερωτικές πινακίδες φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου (5)
Φώτο: Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου
Ενημερωτικές πινακίδες φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου (3)
Φώτο: Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου
Ενημερωτικές πινακίδες φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου (2)
Φώτο: Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου
Ενημερωτικές πινακίδες φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου (3)
Φώτο: Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis