Home design

Καταδικάστηκε Ρομά για την επίθεση στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά

Τραυμάτισαν τη διευθύντρια και προπηλάκισαν μία νοσηλεύτρια και έναν ακόμη γιατρό, γιατί τους ζήτησαν να τηρήσουν τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο ένας 33χρονος Ρομά -ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή από αστυνομικούς του Τμήματος Οιχαλίας- για προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών και τον τραυματισμό της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά, προκαλώντας και υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr o 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη επί τόπου από τους αστυνομικούς για την επίθεση, παραπέμφθηκε από την εισαγγελέα για να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Την επίθεση το βράδυ της Κυριακής από Ρομά, σε συναδέλφους τους υγειονομικούς, είχαν καταγγείλει από χθες με κοινή ανακοίνωσή τους ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας του νομού, ζητώντας την παρέμβαση της Πολιτείας για τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών υγείας στο νομό.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν και συνέλαβαν το δράστη, ο οποίος έξαλλος, γιατί του είπαν να τηρήσει τα υγειονομικά μέτρα, έβριζε και κλωτσούσε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Ετσι τραυμάτισε τη διευθύντρια της μονάδας, κλωτσώντας μια πόρτα που τη χτύπησε στο κεφάλι.

Στο Κέντρο Υγείας βρέθηκε γιατί μετέφερε εκεί τη σύζυγό του η οποία χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Το χρονικό της επίθεσης

Ρομά επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά και την χτύπησαν στο κεφάλι, (μετά από κλωτσιά που έριξε ο Ρομά στην πόρτα) γιατί τους έγινε παρατήρηση για την τήρηση των μέτρων δημόσιας υγιεινής, ενώ προπηλάκισαν μία νοσηλεύτρια και μία ιατρό της μονάδας, προκαλώντας παράλληλα ζημιές στο χώρο.

Αυτό καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας του νομού και ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας για τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών υγείας στο νομό.

Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι του ΙΣΜ Δημήτρης Τζωρτζίνης και των Ιατρών Κέντρων Υγείας Ηλίας Μανδηλάρης, αναφέρει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας καταδικάζουν και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα επεισόδια βίας που εξελίχθηκαν χθες το βράδυ (σ.σ. προχθές Κυριακή) στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, όπου για ασήμαντη αφορμή και για να διατηρηθούν τα πρωτόκολλα δημοσίας υγιεινής, ομάδα Ρομά κατέστρεψαν δημόσια περιουσία προκαλώντας υλικές ζημιές στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, προπηλάκισαν με ύβρεις μία νοσηλεύτρια και μία ιατρό του Κέντρου Υγείας, ενώ τραυμάτισαν στο κεφάλι τη δεύτερη ιατρό της εφημερίας και διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά.

Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε με τον τεράστιο φόρτο εργασίας και το μειωμένο προσωπικό των κέντρων υγείας, όταν οι ιατροί και νοσηλευτές καλούνται να υπερβάλλουν εαυτούς για να λειτουργήσει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να προσφέρουν στο συνάνθρωπο, να έχουν να αντιμετωπίσουν και επιθέσεις βίας διακινδυνεύοντας ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα. Παρακαλούμε την πολιτεία να παρέμβει και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας του Νομού Μεσσηνίας».

Σχόλια

Exit mobile version