home design

Σύζυγος Πανανά: Δεν έκανα ποτέ αγωγή στο Δημόσιο – 380.000 ευρώ η αποζημίωση

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 το ελικόπτερο Augousta Bell του Π. Ν. συνετρίβη στη νήσο Κίναρο, παρασύροντας στο θάνατο τρεις αξιωματικούς.

Το πρωινό της 11ης Φεβρουαρίου του 2016, το ελικόπτερο Augousta Bell του Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στη νήσο Κίναρο παρασύροντας στο θάνατο τρεις αξιωματικούς.

Η σύζυγος του συγκυβερνήτη Κωνσταντίνου Πανανά, Μαριάννα, υποδεχόταν λίγες ημέρες μετά, τον δεύτερο γιο τους. Η είδηση ότι η δικαιοσύνη επιδίκασε στην οικογένεια αποζημίωση ύψους 380.000 ευρώ αναγνωρίζοντας ευθύνες των επιτελών τη μοιραία νύχτα που εξελισσόταν η άσκηση με το ελικόπτερο, προκάλεσε την αντίδρασής καθώς όπως ξεκαθαρίζει με μια λιτή ανακοίνωση δεν στράφηκε ποτέ κατά του Ελληνικού δημοσίου.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η οικογένεια του Κωνσταντίνου δεν έχει κάνει καμία αγωγή για αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση έχει γίνει από μέρους των γονέων του και της αδερφής του. Με εκτίμηση Μαριάννα Ζαφείρη, σύζυγος Κωνσταντίνου Πανανά», γράφει η χήρα του συγκυβερνήτη.

Στην αγωγή τους οι γονείς του Κωνσταντίνου Πανανά, στρέφονταν κατά του Ελληνικού Δημοσίου, καταγγέλλοντας εγκληματικά λάθη που οδηγήσαν στη συντριβή του ελικοπτέρου. Συγκεκριμένα, έκαναν λόγο για αδιαφορία των οργάνων του δημοσίου να εκτελέσουν τα νόμιμα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πληρώματος και ζητούσαν αποζημίωση για το σοκ που όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «υπέστημεν όταν μάθαμε ότι είχε σβήσει το καντήλι τής ζωής τού μονάκριβού μας γιου σε ηλικία μόλις 33 ετών, ενός ανθρώπου, αντικειμενικά με άριστες επιδόσεις, ως προς τις ηγετικές του ικανότητες, την επαγγελματική του κατάρτιση, τα ηθικά του προσόντα, την τεχνοκρατική του αντίληψη, πού αποτελούσε το μέλλον τού Ναυτικού».

Στην αγωγή υπογράμμιζαν ότι ζουν τον προσωπικό τους Γολγοθά και ότι βλέπουν σχεδόν κάθε βράδυ το παιδί τους στον ύπνο τους καθώς και ότι έχουν περιέλθει σε δυσμενέστατη ψυχολογική κατάσταση λόγω του απροσδόκητου χαμού του η οποία πλέον αντιμετωπίζεται με ισχυρά αντικαταθλιπτικά φάρμακα». Συνολικά αξίωναν αποζημίωση άνω του ενός εκ. ευρώ αλλά τελικά επιδικάστηκε μικρότερο ποσό.

Δώδεκα ημέρες μετά το δυστύχημα, η σύζυγος του Κωνσταντίνου Πανανά, Μαριάννα, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους που δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του αλλά πήρε το όνομά του με νονό τον τότε Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Ο Κωνσταντίνος Πανανάς junior μεγαλώνει με την οικογένεια της μητέρας του, τον ιερέα παππού του και τους θείους του Γιάννη και Παναγιώτη Ζαφείρη. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Πανανά είχαν χαθεί το μοιραίο ξημέρωμα ο κυβερνήτης του Augusta Bell, Αναστάσιος Τουλίτσης και ο ανθυπασπιστής Λευτέρης Ευαγγέλου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version