home design 800x400
home design 1170Χ320

O X Factor Παύλος Χρηστίδης

Η έκπληξη της δημοσκόπησης – «Στόχος να φέρω την πολιτική στα μέτρα της κοινωνίας».

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο O X Factor Παύλος Χρηστίδης
Παύλος Χρηστίδης

Σε έκπληξη και άγνωστο παράγοντα «Χ» για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως μπορεί να εξελιχθεί η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη. Στην πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε από την GPO για την κούρσα ηγεσίας του κόμματος, ο 38χρονος υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, καταλαμβάνει την 4η θέση σε όσους δηλώνουν ότι σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν (συμμετάσχουν) στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος (28,8%), δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου (25,2%), τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης (24,7%) και τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 6,2%. Ακολουθούν οι Παύλος Γερουλάνος (4,3%) και Χάρης Καστανίδης 4,1%. Την ίδια θέση έχει ο Π. Χρηστίδης και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ενώ επίσης 4ος έρχεται στο ερώτημα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ «ποιος πιστεύετε ότι είναι καταλληλότερος για πρόεδρος του κόματος.

Η υποψηφιότητα Χρηστίδη έρχεται «σφήνα» φιλοδοξώντας να εκφράσει τόσο το γεννηματικό μπλοκ όσο και το αίτημα για ανανέωση. ο ίδιος επιμένει να δηλώνει ότι θέλει να εκφράσει τον μέσο, απλό πολίτη ενώ καθημερινά στις ομιλίες και τις παρεμβάσεις του καταθέσει προτάσεις. Το πλασάρισμά του στην τετράδα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και μάλιστα με υποψηφίους που μετρούν πολλά χρόνια εμπειρίας, προφανώς θα μετρήσει για την απόφασή του να επιμείνει στην κούρσα ηγεσίας, ενώ το ποσοστό του θα παίξει ρόλο και στην εξέλιξη του αποτελέσματος του β’ γύρου που, όπως όλα δείχνουν, θα απαιτηθεί.

«Στόχος μου είναι να φέρω την πολιτική στα μέτρα της κοινωνίας, επαναφέροντας την αξιοπιστία και το ήθος στο διάλογο. H ανανέωση στην παράταξη μας θα γίνει με πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο με ηλικιακά», επισήμανε ο Π. Χρηστίδης μέσω του ΣΚΑΪ Πάτρας. «Προάγουμε την πολιτική που έχει περιεχόμενο, παίρνει ξεκάθαρες θέσεις και βρίσκεται κοντά στο μη προνομιούχο και ευάλωτο πολίτη». Επεσήμανε δε πως «η εμπιστοσύνη στον πολιτικό χώρο και το κίνητρο συμμετοχής έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Το ζήτημα είναι ηθικό και οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Η συζήτηση στα κόμματα είναι ένας αδιάκοπος μονόλογος εκτός πραγματικότητας. Οι πολίτες έχουν απογοητευτεί και αδυνατούν να πιστέψουν ότι θα αλλάξει το οτιδήποτε». Ως προς τις συμμαχίες με άλλα κόμματα χαρακτηρίζει «προσβλητική κάθε συζήτηση ετεροπροσδιορισμού της παράταξης και του Κινήματος».

«Εγώ πρώτα απ’ όλα θέλω να αλλάξει αυτή η εικόνα των πολιτών για τους πολιτικούς και αυτό θα γίνει μόνο με την ανανέωση των προσώπων και την επαναφορά της ηθικής στην πολιτική καθημερινότητα. Αυτό μπορούν να το πετύχουν μόνο όσοι από μας δεν έχουμε δεσμά με το παρελθόν και μπορούμε και θέλουμε να συγκρουστούμε με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων», ξεκαθαρίζει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis