home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΗλεία

ΚΕΑ με το ζόρι στην Ηλεία: Ρομά απείλησε υπάλληλο – «Θα σου σπάσω το γραφείο, θα χάσεις τη θέση σου»

Είπε στην υπάλληλο ότι θα πάει στον Εισαγγελέα και θα πει ότι τα παίρνει, απαιτώντας να αιτηθεί η κόρη της το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το οποίο επιχείρησαν να αποσπάσουν με απάτη, χωρίς να το δικαιούνται.

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως. Ειδικότερα, με ανακοίνωση του καταδικάζει την «απρόκλητη λεκτική και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος εν ώρα καθήκοντος στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Μέσω της καταγγελίας-ανακοίνωσης εκφράζεται επίσης η στήριξη του Συλλόγου στη συνάδελφο αλλά και σε όλους τους συναδέλφους και παράλληλα καταγγέλλονται τα γεγονότα και τέτοιες συμπεριφορές εκδικητικού χαρακτήρα, ενώ τονίζεται πως «Με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων θα πράξουμε τα δέοντα δυναμικά και όσα ο Νόμος ορίζει».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στις 3 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ.μ., στο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Πύργου που βρίσκεται στην οδό Αγ. Σπυρίδωνος (κτίριο Ψυχαλίνου), προσήλθε μια πολίτης και απείλησε τη συνάδελφο Κοινωνική Λειτουργό ότι θα της σπάσει το γραφείο, θα απευθυνθεί στο Δήμαρχο και θα χάσει τη θέση της, θα πάει στον Εισαγγελέα και θα πει ότι τα παίρνει, απαιτώντας να αιτηθεί η κόρη της το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ).

Για να λάβει το επίδομα είχε ήδη πιστοποιηθεί ως άστεγη στην περιοχή τέρμα Αλφειού κατόπιν έρευνας που είχε διενεργήσει η ίδια η κοινωνική λειτουργός και αφού πρώτα η ενδιαφερόμενη είχε ζητήσει την πιστοποίηση αυτή.

Εν συνεχεία όμως η συνάδελφος κοινωνική λειτουργός διαπίστωσε από έρευνα που πραγματοποίησε -όπως ο νόμος ορίζει- ότι η κόρη της διέμενε μαζί της σε ενοικιαζόμενη οικία στον Πύργο και αφού αιτήθηκε ως άστεγη στη συνέχεια έφυγε με τον σύντροφο της σε άλλο Νομό, όπου διαμένει πλέον εκεί. Στις εξηγήσεις που δόθησαν από τη συνάδελφο ότι δεν μπορεί να λάβει το επίδομα η κόρη της αφού διαμένει σε άλλο Δήμο, αυτή άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα την παρακώλυση της διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών που ήταν παρόντες και να εξαπολύει απειλές που αναφέραμε παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ 10ημέρου είχε ξαναπαρουσιαστεί στην Υπηρεσία η συγκεκριμένη και απαιτούσε πάλι φωνάζοντας να δοθεί επίδομα και στον 18χρονο υιό της λέγοντας ότι τα Κέντρα Κοινότητας τα έφτιαξε ο Τσίπρας για να παίρνουν επίδομα οι Ρομά. Την επόμενη ημέρα τηλεφώνησε ο σύντροφος της και ζητούσε απειλητικά να κλείσει ραντεβού να γίνει οπωσδήποτε η αίτηση για να λάβουν το επίδομα. Παρ’ όλα αυτά η συνάδελφος έκανε υπομονή χωρίς να αντιδράσει και αποχώρησε από το γραφείο της. Όμως το απόγευμα εστάλη στο κινητό της απειλητικό μήνυμα.

Φοβούμενη και για τη ζωή της αλλά και για την τιμή και υπόληψη της το βράδυ και ώρα 8 μ.μ. μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου και υπέβαλε μήνυση κατά των συγκεκριμένων πολιτών όπου και επιθυμεί την ποινική τους δίωξη.

Στη συγκεκριμένη Υπηρεσία συμβαίνουν καθημερινά τέτοιου είδους συμπεριφορές σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Απώτερος στόχος τους είναι ο εκφοβισμός των συναδέλφων προκειμένου να υποκύψουν και να προβούν σε παράνομες πράξεις έτσι ώστε να αποσπάσουν χρήματα του δημοσίου από τα επιδόματα.

Απαιτούμε να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πύργου, που θα καταδικάζει τις παντός τύπου προσβλητικές επιθέσεις που δέχονται οι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια άσκησης του καθήκοντος τους, οι οποίοι ασκώντας τα υπαλληλικά τους καθήκοντα γίνονται εξιλαστήρια θύματα της ανευθυνότητας, της έλλειψης σεβασμού και κοινωνικής παιδείας τρίτων.

Ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο να παρευρίσκεται μόνιμα στο χώρο ένας Δημοτικός Αστυνόμος.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι και θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης συμπολιτών και θα πρέπει να προστατεύονται και όχι να ζουν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας, προκειμένου να μπορούν αβίαστα να πράττουν το καθήκον τους, όπως αυτό ορίζεται από τους Νόμους και το Σύνταγμα, αλλά και με δεδομένο ότι δεν θα πρέπει να καθίστανται έρμαια στις διαθέσεις του καθενός που θεωρεί ότι θίγεται.

Ζητάμε από όλους τη συμπαράστασή σας, τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων και την προστασία τους από επιθέσεις βίας που δέχονται από πολίτες καθημερινά με κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι και η δικαιοσύνη θα επιληφθεί άμεσα και θα πράξει το χρέος της.

Οι εργαζόμενοι ούτε απειλούνται, ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται και το κυριότερο δεν φοβούνται!».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button