home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Οικοδόμοι Ναυπλίου: Καταγγελία για διαγραφές μελών του σωματείου πριν τις εκλογές

Την καταγγελία κάνει η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ σχετικά με τις εκλογές στο Σωματείο Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωσή η παράταξη υποστηρίζει τα παρακάτω:

«Οι υποψήφιοι στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ με τη Δ.Α.Σ. (παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης (ΔΑΚ) του απερχόμενου Δ.Σ., καθώς προχώρησαν  σε εκατοντάδες διαγραφές συναδέλφων, μελών του σωματείου, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Χωρίς καμία σύγκλιση Διοικητικού Συμβουλίου, καταπατώντας το καταστατικό και χωρίς καμία νομιμοποίηση από τη γενική συνέλευση, όπως μπορεί κανείς πολύ εύκολα να διαπιστώσει από το βιβλίο πρακτικών, είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια έκτροπα!

Βέβαια δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται παρόμοια αυθαιρεσία από την ίδια παράταξη!

Προχωρούν σε τέτοιες πρακτικές σε ένα κλάδο που όχι μόνο έχει πληγεί από την πανδημία και την οικονομική κρίση αλλά ειδικά αυτή την περίοδο που κυβέρνηση και εργοδοσία κάνουν τα πάντα για να φακελώσουν, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να τους διώξουν από τα σωματεία με το νόμοέκτρωμα Χατζηδάκη, προσπαθώντας  να κατεδαφίσουν ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει όρθιο!

Δημιουργεί ερωτηματικά η στάση της δικαστικού αντιπροσώπου κας Κορολή, η οποία αρνηθήκε την ένσταση μας για την μη εγκυρότητα του μητρώου και της διαδικασίας. Επίσης κατά την διαμαρτυρία μας, μας απείλησε και από πάνω ότι θα καλέσει την αστυνομία, την ίδια στιγμή που με η ίδια επικυρώνει  με την στάση της όλες τις αυθαιρεσίες και τις αντικαταστατικές πρακτικές που καταγγελουμε.

Ο ρόλος του σωματείου μας είναι να συσπειρώνει όλους τους εργαζομένους του κλάδου, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας και να αγωνίζεται για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσής μας.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση και καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να βγάλει τα συμπεράσματα του, με τόλμη να μπει μπροστά και να απομονώσει αυτές τις δυνάμεις που βλάπτουν το οργανωμένο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα!

Ισχυροποιούμε το Σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας

Στηρίζουμε τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ)», καταλήγει.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button