home design 800x400
home design 1170Χ320

Το τραίνο μας βγάζει από την απομόνωση

Τι θα πράξει η Περιφέρεια για το τον Δυτικό σιδηροδρομικό άξονα και την Γραμμή Κόρινθος-Άργος- Ναύπλιο;

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Το τραίνο μας βγάζει από την απομόνωση
traino

Στην αναζωπύρωση της Ζωής χωριών και οικισμών καθώς και του εμπορίου διαβλέπει η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» μέσω της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στον Δυτικό σιδηροδρομικό άξονα και στην Γραμμή Κόρινθος-Άργος- Ναύπλιο.

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα μεταξύ άλλων αναφέρει:  «Προτείνουμε το ΠεΣυΠ σε συνεργασία και με το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και φυσικά και με τον Δήμο Τριφυλίας να συστρατευτούμε και να απαιτήσουμε να γίνει κανονικού πλάτους και ηλεκτροκίνητος όλος ο δυτικός σιδηροδρομικός άξονας από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα. Και αφού ο ΟΣΕ έχει στο σχεδιασμό του το τμήμα μέχρι την Ολυμπία, εμείς μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια και τους Δημάρχους Τριφυλίας, Οιχαλίας και Καλαμάτας έχουμε υποχρέωση να αποφασίσουμε τα βήματα της διεκδίκησης μας για να γίνει επέκταση και ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου και μετά την Ολυμπία, δηλαδή στο τμήμα Ολυμπία – Κυπαρισσία – Ζευγολατιό – Αεροδρόμιο Καλαμάτας – Καλαμάτα.

Το έργο αυτό είναι σημαντικότατο, όχι μόνο για την Τριφυλία, για να βγει από την απομόνωση, αλλά και για ολόκληρη τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, όπως είναι φυσικά και το τμήμα Κόρινθος – Ναύπλιο. Επιμένουμε ως προτεραιότητα για τα δύο αυτά τμήματα διότι είναι εύκολα τεχνικά».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis