home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο – Άργος: Ανάστατοι οι καταστηματάρχες για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Αγανάκτηση από τους επιχειρηματίες της περιοχής- Τι αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιαδής για το click away στα καταστήματα.

Mεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και στα καταστήματα εστίασης (καφετέρειες, εστιατόρια κλπ) σε Ναύπλιο και Άργος, σχετικά με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που θα ισχύουν από αύριο, Σάββατο. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν να συννενοηθούν μεταξύ τους για το πώς θα εφαρμόσουν τα νέα μέτρα στην πράξη, ενώ παράλληλα δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το αν τελικά θα χρειαστούν επιπλέον προσωπικο, το οποίο θα ελέγχει τα πιστοποιητικά ή τα rapid test των πελατών.

Την ίδια στιγμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως τα καταστήματα, μπορούν να χρησιμοποιούν τη μέθοδο του click away για άτομα τα οποία δεν έχουν κάνει rapid-test και είναι ανεμβολίαστα.

Συγκεκριένα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως «δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται. Το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα, όμως αν δεν υπάρχει είσοδος στο κατάστημα, οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν στην είσοδο, να μην μπουν μέσα.

Εάν έχουν κάνει την παραγγελία τους, να τους το δώσουν όπως γινόταν την εποχή του click away. Κάτι τέτοιο επιτρέπεται»

Αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να «ασχοληθεί» με τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει όμως να το έχεις. Είναι μία επιλογή που μπορεί να υπάρχει και σε κανονικές συνθήκες» διευκρίνισε ο υπουργός.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι: «Η κατεύθυνση που δίνω εγώ είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα κρίνει».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis