home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γεωργόπουλος για καταφύγιο αδέσποτων: Δεν δεχόμαστε αντιδράσεις που μόνο σκοπό έχουν να μην γίνεται κανένα έργο

O δήμαρχος Ερμιονίδας αναφέρεται στο θέμα του χώρου εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και απαντά στην αντιπολίτευση.
Αδέσποτα

O Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του χώρου εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Ερμιονίδας και το κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης για συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του συγκεκριμένου θέματος. Ο δήμος άρχισε ενέργειες για αλλαγή του χώρου εγκατάστασης του καταφυγίου μετά την ομόφωνη απόφαση της Κοινότητας Κρανιδίου που γνωμοδοτεί αρνητικά για την συγκεκριμένη θέση (Δισκούρι), ενώ παράλληλα ο κ. Γεωργόπουλος ενημέρωσε πως μια αλλαγή του χώρου δεν φέρνει κίνδυνο για μη υλοποίηση του καταφυγίου. Τέλος, ο δήμαρχος καλεί την αντιπολίτευση να προτείνει άλλον χώρο για να πραγματοποιηθεί το έργο.

O Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Αποστόλου Παναγιώτης, Λάμπρου Τάσος και Τόκας Τάσος με κοινή επιστολή τους προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, κα. Αντωνοπούλου Τόνια, θέτουν θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. σχετικά με το χώρο εγκατάστασης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη θέση Δισκούρι Κρανιδίου έκτασης 7.100 μέτρων.

Και αυτό, διότι μετά την ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας για την κατασκευή του έργου, ακολούθησε ομόφωνη απόφαση της Κοινότητας Κρανιδίου που γνωμοδοτεί αρνητικά για την συγκεκριμένη θέση, ενώ παράλληλα έχει υποβληθεί κείμενο διαμαρτυρίας στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου, με υπογραφές δημοτών που διαφωνούν για την επιλογή του χώρου.

Καταρχήν αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής η κατασκευή, η εγκατάσταση και ο εξοπλισμός του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ερμιονίδας, συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, βάση της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών με ΑΔΑ: 9Β8Τ46ΜΤΛ6-ΣΨΥ.

Όταν αναλάβαμε τον Δήμο δε βρήκαμε κάποια υποδομή για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων και από την πρώτη στιγμή ασχοληθήκαμε με επιμονή και σοβαρότητα για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Μάλιστα είμαστε ο μόνος Δήμος της Αργολίδας που το κατάφερε και από τους πρώτους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο συγκεκριμένος χώρος επιλέχθηκε κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, χωρίς να διατυπωθεί η παραμικρή αντίρρηση, από κάποιον Δημοτικό Σύμβουλο.

Στην εν λόγω συνεδρίαση και ενώ είχε κληθεί, δεν παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρανιδίου κ. Αντώνιοζας Νικόλαος για να εκφράσει τις τυχόν αντιρρήσεις του.

Σημειωτέον ότι ο χώρος που επιλέχθηκε τηρεί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζουν η νομοθεσία και η προκήρυξη του έργου.

Παρόλα αυτά, ευαισθητοποιημένοι από την απόφαση της Κοινότητας Κρανιδίου και από τις αντιρρήσεις των ενδιαφερομένων δημοτών, άμεσα αρχίσαμε ενέργειες για αλλαγή του χώρου εγκατάστασης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο του προγράμματος και εξασφαλίσαμε ότι είναι εφικτή η αλλαγή του χώρου χωρίς κανένα κίνδυνο να χαθεί το έργο.

Επίσης ήρθαμε σε επαφή με την Δασική Υπηρεσία και εξασφαλίσαμε την σύμφωνη γνώμη για ενδεχόμενη παραχώρηση δασικής ή χορτολιβαδικής έκτασης, σε άλλο σημείο του Δήμου προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το έργο.

Για τις παραπάνω ενέργειες έχω ενημερώσει προσωπικά τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κρανιδίου κ. Αντώνιοζα.

Προσπαθούμε και εργαζόμαστε καθημερινά για την δημιουργία μεγάλων και χρήσιμων έργων στον Δήμο Ερμιονίδας, με γνώμονα πάντα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του και την ανάπτυξη του τόπου μας, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Δημοτών.

Δεν δεχόμαστε όμως αντιδράσεις που μόνο σκοπό έχουν να μην γίνεται κανένα έργο.

Ας μην ξεχνάμε πόσες άδικες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις είχαμε για τον χώρο κατασκευής και λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ερμιονίδας, ενός τόσο σημαντικού έργου, με το οποίο επιλύθηκε οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Τέλος καλούμε τους τρεις Δημοτικούς Συμβούλους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που έθιξαν με την επιστολή τους το θέμα, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί, να προτείνουν άλλο χώρο εντός των ορίων του Δήμου Ερμιονίδας στον οποίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis