home design

Επιμελητήριο Αργολίδας: Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο Δίκαιο της Αφερεγγυότητας και τις πτωχευτικές διαδικασίες

Η ενημερωτική συνάντηση θα γίνει αύριο, Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο Άργος.

Tο Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου οργανώνουν ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Το νέο Δίκαιο της Αφερεγγυότητας. Οι προπτωχευτικές διαδικασίες και η πτώχευση ως δεύτερη ευκαιρία. Προκλήσεις και προοπτικές».

Η ενημερωτική συνάντηση θα γίνει αύριο, Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο Άργος (Οδός Κορίνθου 23).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γρηγόρης Μ. Μιχαηλίδης, Λέκτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Κοινοτικός Δικηγόρος Κύπρου.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα για την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης επιβάλλεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης και η χρήση μάσκας και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν με email την συμμετοχή τους (τηλ:2751067216 e-mail: ebear@otenet.gr) έως την Παρασκευή 05/11/2021.

Σύντομο βιογραφικό του κεντρικού ομιλητή, κ. Μιχαηλίδη

Ο Δρ Γρηγόρης Μιχαηλίδης είναι Λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC), δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Κοινοτικός Δικηγόρος Κύπρου. Διδάσκει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Φορολογικό Δίκαιο, Εταιρικό Δίκαιο, Πτωχευτικό Δίκαιο, Δίκαιο Αξιογράφων, Δίκαιο Εμπορικών Ασφαλειών και Ναυτικό Δίκαιο. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., διπλωματούχος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της ίδιας Σχολής και διδάκτορας αυτής. Η διδακτορική διατριβή του είχε ως αντικείμενο την άμεση φορολογία των συνδεδεμένων επιχειρήσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρακολούθησε, επίσης, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Συγκριτικού Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ανόβερου και το Σεμινάριο Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία.

Η επαγγελματική του εμπειρία, πέραν όλων των άλλων, συνίσταται στη φορολογική αντιμετώπιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο διεθνές περιβάλλον. Έχει συγγράψει μία σειρά επιστημονικών άρθρων και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων ως εισηγητής. Το τελευταίο βιβλίο του, τρίτο κατά σειρά, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο 2021 από τις εκδόσεις Lex Book με τίτλο «ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ – Το νέο Δίκαιο της Αφερεγγυότητας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version