home design 800x400
home design 1170Χ320

Στην Υπάτη Φθιώτιδας θα φτάσει η Βουνοπαρέα Αργολίδας

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζοπορία στα μαγευτικά μονοπάτια του όρους Οίτη και χαλάρωση στα φημισμένα ιαματικά λουτρά της Υπάτης
ΒΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για την Υπάτη Φθιώτιδας ετοιμάζεται η Βουνοπαρέα Αργολίδας, που συνεχίζει το πρόγραμμα του Νοεμβρίου και διοργανώνει 2ήμερη δραστηριότητα με φυσιολατρικό, πεζοπορικό, γαστρονομικό και μυθολογικό ενδιαφέρον στις 20 & 21/11/2021.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζοπορία στα μαγευτικά μονοπάτια του όρους Οίτη, επίσκεψη στον επιβλητικό καταρράκτη Κρεμαστό, συλλογή μανιταριών και χαλάρωση στα φημισμένα ιαματικά λουτρά της Υπάτης.

Η αρχαία Θεσσαλία φημιζόταν για τις πανίσχυρες μάγισσες και τα άλογά της. Στην Υπάτη οι πανούργες μάγισσες γοήτευαν τους θνητούς ή σκόρπιζαν συμφορές. Μάζευαν βότανα-φάρμακα για τα μάγια από την Οίτη. Για τη θεραπεία των ασθενών χρησιμοποιούσαν το τοξικό φυτό ελλέβορος γνωστό από τον Ιπποκράτη, το οποίο φυτρώνει στους πρόποδες του Παρνασσού και της Οίτης. Ο ελλέβορος χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, όμως χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς είναι καυστικός και δηλητηριώδης. Το φυτό ελλέβορος λόγω της τοξικότητας του χρησιμοποιήθηκε ως δηλητήριο για την πρόκληση του θανάτου στους θανατοποινίτες, επίσης σύμφωνα με μελετητές ο Μέγας Αλέξανδρος πιθανώς να δηλητηριάστηκε και τελικά να πέθανε από ελλέβορο, ύστερα από μια επώδυνη εξασθένηση του οργανισμού του που διήρκεσε 12 ημέρες. Η Υπάτη ήταν από τα πιο σημαντικά κέντρα μαγείας, με σχολές μαγισσών που τις επισκέπτονταν, θεραπευτές, φιλόσοφοι, συγγραφείς, ακόμη και άρχοντες από τη Ρώμη.

Μύθοι και θρύλοι, μαγικά βότανα, το «μονοπάτι των Φαρμακίδων», ο Κρεμαστός καταρράκτης 45 μέτρων όπου λούζονταν οι μάγισσες Φαρμακίδες, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου που σας καλούμε να ζήσουμε μαζί και να χαρούμε την ομορφιά της φύσης που απλόχερα προσφέρει η Οίτη.

Αναλυτικό πρόγραμμα:
-1η ημέρα
Αναχώρηση από το Ναύπλιο στις 06:00 το πρωί και από την λαϊκή αγορά Άργους στις 06:30 το πρωί, με προορισμό την Υπάτη Φθιώτιδας, με ενδιάμεσες σύντομες στάσεις. Άφιξη περίπου στις 11:00 και προετοιμασία για την πρώτη μας πεζοπορία.
Το μονοπάτι που θα πεζοπορήσουμε είναι γνωστό ως “Μονοπάτι των Φαρμακίδων”.
Η συνέχεια του προγράμματός μας περιλαμβάνει χαλάρωση και αποθεραπεία στα φημισμένα για τις ιαματικές τους ιδιότητες λουτρά της Υπάτης.
Στη συνέχεια θα γευματίσουμε σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα και το υπόλοιπο απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην Υπάτη.

-2η ημέρα
Ξεκινάμε την ημέρα μας με πρωινό στο ξενοδοχείο και ετοιμαζόμαστε να πεζοπορήσουμε στο μοναδικής ομορφιάς “Μονοπάτι των τσοπάνηδων”, που διασχίζει πυκνό δάσος ελάτης, μικρά κρυμμένα αλπικά λιβάδια, πλαγιές με κέδρους, με τις μαγευτικές αποχρώσεις του Φθινοπώρου να κατακλύζουν το τοπίο.

Εκεί θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα προς τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια και βεβαίως αφού βρισκόμαστε σε έναν από τους καλύτερους μανιταρότοπους θα φροντίσουμε με την βοήθεια ειδικού να συλλέξουμε διάφορα μανιτάρια ώστε στο μεσημεριανό μας γεύμα να μπορέσουμε να απολαύσουμε τους κόπους μας.

Τέλος μετά το μεσημεριανό φαγητό στην περιοχή της Υπάτης, επιστρέφουμε στη βάση μας αργά το βράδυ.
Πληροφορίες διαδρομών:
Η όλη δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι όλες οι διαδρομές είναι σχετικά εύκολες ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Παροχές δραστηριότητας:
Μεταφορά από Άργος και Ναύπλιο με λεωφορείο
Τοπικές μετακινήσεις
Διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο στην Υπάτη
Έμπειρους συνοδούς βουνού
Πλήρες ομαδικό φαρμακείο
Ασύρματες επικοινωνίες
Φωτογραφικό υλικό

Σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας, θα έχουμε στην παρέα μας τοπικό ξεναγό που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τους μύθους της περιοχής και επίσης με τη βοήθειά του θα αξιολογήσουμε σωστά τα μανιτάρια που θα συλλέξουμε

Απαραίτητος εξοπλισμός:
Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο, σκουφί, γάντια, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών – σοκολάτες – ξηρά τροφή – ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), ατομικό φαρμακείο, σφυρίχτρα, σακούλα απορριμμάτων, δεύτερη αλλαξιά ρούχων.

Για όσους επιθυμούν χρήση των ιαματικών λουτρών απαραίτητα μαγιό και πετσέτα.
Τα μπατόν θα είναι πολύ χρήσιμα!
Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον ρουχισμό καθώς οι συνθήκες πλέον θα είναι χειμερινές
Χρήσιμη συμβουλή: Προσέχουμε τα νύχια των ποδιών μας πριν από κάθε εξόρμηση για να μην έχουμε πρόβλημα στο περπάτημα!

Πληροφορίες:
Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19, μάσκα, αντισηπτικό, αποστάσεις και το όριο πληρότητας του λεωφορείου (85%) θα τηρηθούν σχολαστικά.
Για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα θα χρειαστεί η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών.
Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, κακής ορατότητας ή για άλλους λόγους ασφάλειας της ομάδας που ο αρχηγός θα κρίνει, το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί με άλλο εναλλακτικό.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου το αργότερο 10 ημέρες πριν την δραστηριότητα, στον λογαριασμό (GR8801713080006308010142535) με αναγραφή αιτιολογίας “ΥΠΑΤΗ”.
Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.
Για πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis