home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Πουλάς: Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πυλώνας για τη Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων μετά την πανδημία

Τι ανέφερε ο Ανδρέας Πουλάς κατά την παρέμβασή του στην Ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με αναφορά στην στην ξαφνική απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία του ο Υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και την προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία Covid-19. Μάλιστα ο κ. Πουλάς υποδέχτηκε με θετικό τρόπο τόσο την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι το Πρόγραμμα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά, όσο και την πρόταση του κ. Ξανθού να δοθεί το όνομά της και στο Ινστιτούτο Νεοπλασιών.

Αναφορικά με τα χρόνια νοσήματα όπως ο καρκίνος, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι καρδιοπάθειες και η υπέρταση και τα νοσήματα του συνεκτικού ιστού όπως οι καρδιοπάθειες, η Χ.Α.Π. και οι νεφροπάθειες, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγή σημείωσε ότι είναι νοσήματα που επιβαρύνουν το ΕΣΥ, ενώ τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να σχεδιαστεί με προσοχή την μετά covid εποχή σε όλα τα επίπεδα του συστήματος υγείας και κυρίως στην πρόληψη και περίθαλψη των χρόνιων νοσημάτων.

Καθοριστικός παράγοντας σε αυτή την προσπάθεια όπως είπε ο κ. Πουλάς είναι η ανασυγκρότηση, ενεργοποίηση και αξιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φρoντίδας Υγείας που θα πρέπει να αποτελέσει τον πυλώνα αυτής της προσπάθειας. Μία Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με δωρεάν δημόσιο χαρακτήρα που θα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλη τη χώρα ακόμη και σε περιοχές νησιωτικές και σε χωριά όπου η πρόσβαση στις δομές υγείας είναι πολύ δύσκολη.

Ο κ. Πουλάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύ μεγάλη σημασία που θα έχει σε αυτή την προσπάθεια και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκατάστασης των ασθενών από χρόνια νοσήματα. Η αποκατάσταση αυτή θα πρέπει να αφορά τόσο την οργανική όσο και την ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, τονίζοντας ότι όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με αύξηση της χρηματοδότησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Νόμο για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία και το Πρόγραμμα Πρόληψης των Κινδύνων για την Υγεία με τον τίτλο «Σπύρος Δοξιάδης» ζητώντας πληροφορίες για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ενώ τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησής του.

Τέλος ο κ. Πουλάς ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές που συμμετείχαν στην Ημερίδα υπογραμμίζοντας ότι όσα ειπώθηκαν από αυτούς θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button