home design

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Η χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος δεν θα περάσει

Το σωματείο θα δώσει το «παρόν» στην κινητοποίηση της ερχομένης Παρασκευής στο Ναύπλιο, διαδηλώνοντας κατά του νόμου Χατζηδάκη.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καταγγέλλει την αναβολή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που ήταν να διεξαχθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου. Το Σ.Ι.Υ.Α. αναφέρεται στην προσπάθεια χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, ενώ καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνες κατά της αντεργατικής πολιτικής -όπως την χαρακτηρίζει- που εφαρμόζει η κυβέρνηση και των συμφερόντων της. Τέλος, το σωματείο θα είναι παρόν στην κινητοποίηση της ερχομένης Παρασκευής στο Ναύπλιο, διαδηλώνοντας κατά του νόμου Χατζηδάκη.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας αναφέρει τα εξής:

Σε μια περίοδο που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι υψώνουν νέα εμπόδια στη δράση και λειτουργία των σωματείων, προσπαθούν να αποδυναμώσουν τις συλλογικές διαδικασίες, να φακελώσουν συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργαζόμενους, προκρίνουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με στόχο τον πλήρη εκφυλισμό και αφοπλισμό των συνδικάτων, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ (ΕΝΕΡΓΑ) επεδίωξε να μην οργανωθεί πραγματικό συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων, αλλά να εκφυλιστεί με ηλεκτρονικές διαδικασίες και ανάλογη ψηφοφορία, χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Όταν οι μεθοδεύσεις τους έπεσαν στο κενό, τορπίλισαν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της ομοσπονδίας, προσφεύγοντας σε προσχηματικά ασφαλιστικά μέτρα, πετυχαίνοντας την αναβολή του συνεδρίου.

Η προσπάθεια χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος από κυβέρνηση και εργοδοσία με άξιο σύμμαχο τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τρέχουν να εφαρμόσουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, αντιμετωπίζεται με τη μαζική απειθαρχία στο νόμο Χατζηδάκη από τα σωματεία που δεν θα παραδίδουν τα μητρώα τους στο υπουργείο, που δεν πρόκειται να εκφυλίσουν τις ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες σε ηλεκτρονικό τσίρκο.

Είναι ανάγκη σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να δοθεί ο λόγος στα σωματεία, σε εμάς τους εργαζόμενους, να γίνει σε βάθος συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τη δράση που αναπτύσσουμε για την επίλυση τους, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις.

Η εκλεγμένη αντιπρόσωπος του σωματείου μας, όπως και συνολικά η διοίκηση και τα μέλη του, θέλουμε ένα συνέδριο που να πατάει στα πραγματικά ζητήματα που μας αφορούν. Όπως στις 7 μέρες δουλειά την εβδομάδα και όλες τις Κυριακές, τους άθλιους όρους εργασίας, τις συνεχόμενες συμβάσεις ομηρίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δουλειά όποτε και όσο θέλει η εργοδοσία με μισθούς πείνας, την ελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων μας. Δε θέλουμε συνέδρια που ξεκινούν, τελειώνουν και κρίνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων για τη διαμόρφωση συσχετισμών πέρα και μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα μας.

Η μάχη ενάντια στην είσοδο των εργοδοτών στα σωματεία είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναδειχτεί η σχέση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού με την εργοδοσία, η προσπάθεια της να φέρει απευθείας τους ανθρώπους της στα σωματεία.

Δίνουμε τη μάχη για να γίνει το συνέδριο και θα δώσουμε το παρών στις νέες ημερομηνίες που συλλογικά θα αποφασιστούν.

Συναντιόμαστε τις επόμενες ημέρες στο δρόμο του αγώνα, στην κινητοποίηση που καλούν και άλλα σωματεία,ενάντια στο νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, την Παρασκευή 5 Νοέμβρη, στις 18:00, στην πλατεία Καποδίστρια, στο Ναύπλιο!

Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία για τη δημιουργία πανεργατικού απεργιακού μετώπου! Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!! Στο χέρι μας είναι!!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version