home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για αναθέσεις στο νοσοκομείο Άργους

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, η οποία αναφέρεται σε ανάθεση που έγινε στο νοσοκομείο Άργους. Όπως σημειώνεται σε αυτή:

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος, που αφορά στο νοσοκομείο του Άργους, καθώς ήρθε στη δημοσιότητα (10-10-2021) η απευθείας ανάθεση σε μία εταιρεία για την πραγματοποίηση εργασιών στην παιδιατρική κλινική.

Αυτό βέβαια δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, αφού το 65% του συνόλου των δημοσίων συμβάσεων που έχει συνάψει η Κυβέρνηση κατά το τελευταίο 18μηνο έγιναν με fast track διαδικασίες και μέσω απευθείας αναθέσεων. Η συγκεκριμένη όμως περίπτωση δυστυχώς κρύβει πολλά περισσότερα: η απευθείας ανάθεση γίνεται σε κάποιον που προηγουμένως έχει παρουσιαστεί ως δωρητής-ευεργέτης του Νοσοκομείου, εγείροντας ένα τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξης και προκαλώντας τα αντανακλαστικά των πολιτών της Αργολίδας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

Α. Η περίεργη αυτή ιστορία αρχίζει με μία δωρεά για την αποπεράτωση της παιδιατρικής κλινικής έργο που, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση (8-1-2021), είχε αναλάβει να ολοκληρώσει ο συγκεκριμένος δωρητής. Με σχετικές δηλώσεις του δωρητή και της Διοικήτριας (13-4-2021) οι εργασίες αποπεράτωσης αναμένονταν να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαΐου. Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια ότι δεν έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία σύμβαση αποδοχής της δωρεάς.

Β. Στη συνέχεια η κατάσταση άρχισε να περιπλέκεται. Συγκεκριμένα στις 16-7-2021 έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία συμφερόντων του δωρητή για εργασίες επισκευής και συντήρησης στην παιδιατρική κλινική. Το πιο παράξενο είναι ότι ένα μέρος του συγκεκριμένου έργου αναφέρεται από τον ίδιο τον δωρητή και την διοικήτρια του νοσοκομείου ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί- στο πλαίσιο της δωρεάς- τρεις μήνες πριν την ανάθεση!

Γ. Λίγους μήνες αργότερα (30-9-2021) δρομολογήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο μια νέα «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατάθεση οικονομοτεχνικής προσφοράς και δικαιολογητικών κατοχύρωσης» για εργασίες που αφορούσαν και πάλι την παιδιατρική κλινική. Η εταιρεία στην οποία έγινε η πρόσκληση για το συγκεκριμένο έργο προκύπτει ότι ανήκει σε συνεργάτη του συγκεκριμένου δωρητή (διαχειριστή σε εταιρεία συμφερόντων του).

Δ. Τέσσερις μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας από περιφερειακό σύμβουλο (14-10-2021) η Διοικήτρια υπέβαλε την παραίτησή της στον Υπουργό Υγείας, η οποία έγινε δεκτή στις 20-10-2021 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 25-10-2021.

Ε. Στις 26-10-2021, δηλαδή μία μέρα μετά την κυκλοφορία του ΦΕΚ αποδοχής της παραίτησης, αναρτήθηκε ανακλητική απόφαση της Διοικήτριας σύμφωνα με την οποία αποδεσμεύτηκε η πίστωση, που είχε δεσμευτεί στα πλαίσια της 2ης ανάθεσης, με αιτιολογία «λόγω άγονης διαδικασίας»!

Η παραπάνω αλληλουχία γεγονότων αφήνει αρκετά κενά και δημιουργεί μία σειρά εύλογων ερωτημάτων ως προς τη σκοπιμότητα αυτής της διαδικασίας και τα κίνητρα των εμπλεκομένων προσώπων. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξηγήσεις από την πρώην διοικήτρια και το συγκεκριμένο δωρητή. Τις οφείλουν, όχι σε εμάς, αλλά κυρίως στους πολίτες της Αργολίδας που ως φορολογούμενοι πληρώνουν τα συγκεκριμένα έργα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button