home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΟικονομία

Η «Λακωνική» χέρι χέρι με την Creta Farms

Η συγχώνευση γίνεται με απορρόφηση της «Λακωνικής» από την Creta Farms, έναντι μετοχών.

Υλοποιώντας σχέδιο ανάπτυξης των δύο εταιρειών αλλαντικών και τροφίμων που έχει εξαγοράσει στην Ελλάδα, ο όμιλος Impala Invest, συγχωνεύει την Creta Farms με την «Λακωνική Τροφίμων». Στόχος είναι η δημιουργία ισχυρότερου επιχειρηματικού σχήματος, που θα επιτύχει συνέργειες, θα αξιοποιήσει πληρέστερα τα διαθέσιμα κανάλια διανομής, θα επεκταθεί σε νέα προϊόντα και θα εκμεταλλευτεί αποδοτικότερα τα σημαντικής αξίας περιουσιακά του στοιχεία.

Η συγχώνευση γίνεται με απορρόφηση της «Λακωνικής» από την Creta Farms, έναντι μετοχών. Το σχέδιο συγχώνευσης και ανταλλαγής μετοχών εγκρίθηκε σήμερα από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δυο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η Creta Farms θα αυξήσει τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της και θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση της. Τα ακίνητα που έχει στην κυριότητά της η Λακωνική βρίσκονται σε Περιστέρι Αττικής, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη και έχουν σημαντική περιουσιακή αξία, αλλά και μείζονα επιχειρησιακή σημασία.

Σε αυτά περιλαμβάνονται το εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών στην Σπάρτη και οι βιομηχανικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που η Creta Farms θα μπορέσει να ενσωματώσει και να αξιοποιήσει.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου, με τη συγχώνευση η Creta Farms:

  • Ενισχύει το παραγωγικό δυναμικό της, με την εισφορά του ανακαινισμένου εργοστασίου στη Σπάρτη και δυο μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων Logistics σε Περιστέρι και Θεσσαλονίκη,
  • Ισχυροποιεί την καθαρή της θέση με εισφορά 4,43 εκ. ευρώ, και
  • Επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας, που θα της επιτρέψουν να προσφέρει τα προϊόντα της σε ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, που εκπροσωπεί τους μετόχους της επιχείρησης: «Από τις αρχές του 2021, το 80% της παραγωγής της Λακωνικής μεταφέρθηκε από τη Σπάρτη στο Ρέθυμνο. Στο εργοστάσιο της Λακωνικής στη Σπάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή vegan προϊόντων στα οποία επεκτείνεται η Creta Farms».

Έχοντας κατοχυρώσει 20 πατέντες διεθνώς, η εταιρεία συνεχίζει να διευρύνει τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά τροφίμων, διατηρώντας τη διαχείριση των brands Εν Ελλάδι, Tostaki, New Line και δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα.

Παράλληλα, θα αξιοποιήσει τα προϊόντα και σήματα που διαθέτει σήμερα η Λακωνική διευρύνοντας την γκάμα προϊόντων της.

sofokleousin.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button