home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Στο εδώλιο 19 άτομα για παρακώληση πλειστηριασμών

Οι Εργαζόμενοι και τα μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους και τονίζουν ότι δεν πρέπει να καταδικαστούν
ΔΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟ

Στο πλευρό των 19 συνανθρώπων μας που κάθονται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παρακώληση πλειστηριασμών βρίσκονται οι Εργαζόμενοι και τα μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου.

Από νωρίς σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου κρατώντας πανό που έγραφε μεταξύ άλλων “Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας”. Μάλιστα, το Σωματείο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται αναλυτικά:

«Την Παρασκευή στις 29/10 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου θα δικαστούν 19 συνάνθρωποί μας, με την κατηγορία της «παρακώλησης πλειστηριασμών», επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του καθενός για στέγαση.

Αυτό το γεγονός αλλά και πολλά άλλα, δείχνουν το μένος που έχει το κράτος και οι κυβερνήσεις μαζί με τις τράπεζες και την εργοδοσία, ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.

Είναι δείγμα της προσπάθειας των κυβερνήσεων και των κατασταλτικών μηχανισμών να εφαρμοστεί το «νόμος και τάξη» παντού. Θέλουν τον εργάτη, τον άνεργο, τον συνταξιούχο να ανέχονται με σκυμμένο το κεφάλι την μοίρα τους.

Τρανή απόδειξη, το φακέλωμα, η τρομοκρατία, ακόμα και η ωμή βία από τα ΜΑΤ σε κάθε ευκαιρία. Η ένταση της κρατικής βίας και καταστολής είναι συστατικό στοιχείο της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα που διεξάγεται από το κεφάλαιο και όλες τις κυβερνήσεις του διαχρονικά. Αποτελούν επίσημη πολιτική της ΕΕ την οποία συνυπογράφουν όλα τα αστικά κόμματα.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας, να μην τολμήσουν να τους καταδικάσουν.

Το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να συντρίψει την αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο: Την αστική τάξη, το κράτος και τις κυβερνήσεις του.

Είναι ώρα να δυναμώσουμε το σωματείο μας, ο κάθε εργαζόμενος/μενη, να έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, εμάς φοβούνται. Ποτέ δεν είναι αργά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να είμαστε μπροστάρηδες των εξελίξεων, να πάρουμε πίσω ότι μας πήρανε τα προηγούμενα χρόνια και τα μοιράσανε στους Ομίλους και στις τράπεζες. Να διεκδικήσουμε το μέλλον μας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis