home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΛακωνία

Πότε ολοκληρώνονται οι οριστικές μελέτες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Σύσκεψη εργασίας προκειμένου να επιλυθούν θέματα που προέκυψαν κατά την εκπόνηση της μελέτης, σε σχέση με υφιστάμενα αρχαιολογικά ευρήματα

Σύσκεψη εργασίας με θέμα την πορεία υλοποίησης των οριστικών μελετών του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης συγκάλεσε χθες Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης.

Η σύσκεψη κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να επιλυθούν θέματα που προέκυψαν κατά την εκπόνηση της μελέτης, σε σχέση με υφιστάμενα αρχαιολογικά ευρήματα στο οικόπεδο του, υπό μελέτη, νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες υποβολής των παραδοτέων, στην Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας, η οποία προβλέπεται να γίνει από τους μελετητές μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο.

Μουσείο Σπάρτης σύσκεψη (4)
Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου
Μουσείο Σπάρτης σύσκεψη (5)
Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε:

«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι οριστικές μελέτες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο ολοκληρώνονται αλλά και από τις διαβεβαιώσεις που έλαβα από την ΕΦΑΛΑΚ ότι παράλληλα ολοκληρώνονται σύντομα και οι μουσειογραφικές μελέτες. Κυρίως όμως, είμαι χαρούμενος με την καλή διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν και επιδεικνύουν όλες οι πλευρές έχοντας θέσει το σύνολο των δυνάμεών τους στην προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι να αποκτήσει η Σπάρτη ένα νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ικανό να στεγάσει τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής αλλά και αντάξιο της ιστορίας της».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Αμαλία Ανδρουλιδάκη, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Παναγάκης, η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑΛΑΚ Μαρία Τσούλη, η προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Εργων της ΕΦΑΛΑΚ Κωνσταντίνα Ντουβή, ο εκπρόσωπος της αναδόχου σύμπραξης που εκπονεί τις μελέτες Σπύρος Μούντριχας με τους συνεργάτες του, η προϊσταμένη του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Λακωνίας Βασιλική Τζανετέα, καθώς και οι επιβλέποντες μηχανικοί της μελέτης Δημήτρης Χλωράκος και Αγγελος Κολιάκος.

Μουσείο Σπάρτης σύσκεψη (1)
Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου
Μουσείο Σπάρτης σύσκεψη (3)
Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button