home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βολές Βλάση κατά Νίκα με φόντο το φυσικό αέριο στην Τρίπολη

Ξεκάθαρος ο πρώην υφυπουργός: «Άσχημη εντύπωση ότι η Περιφέρεια αντιτέθηκε στο έργο. Η κυβέρνηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά».
Γιατί επέλεξε Βλάση ο Μητσοτάκης - Η εκλογική νίκη στην Αρκαδία και ο Νίκας

Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια των σημερινών εγκαινίων, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τους χειρισμούς της σε αυτό το έργο.

Οι βολές του βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας προς τον γαλάζιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα δείχνουν πως οι σχέσεις τους δεν περνάνε και το καλύτερο φεγγάρι.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ποσά γρήγορα αντανακλαστικά έχει και θέλω να ευχαριστήσω τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, κυρίους Σκρέκα και Γεωργιάδη που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτό το έργο. Και παρά την αντίθετη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό δεν το κρύβω, μου δημιούργησε άσχημη εντύπωση ότι η Περιφέρεια αντιτέθηκε σε αυτό το μεγάλο έργο και δεν θέλησε να βοηθήσει μέσω ΕΣΠΑ, παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση έδειξε ότι έχει αντανακλαστικά, προχώρησε μια σε μια ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση και σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το αέριο θα φτάσει ως το τέλος του 2023 σε όλα τα νοικοκυριά με μηδενικά τέλη σύνδεση και αυτό οφείλεται στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ που θα εκδοθεί σύντομα», ανέφερε ο κ. Βλάσης.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω έργο του φυσικού αερίου στην Τρίπολη, ήταν το ζητούμενο από τις επιχειρήσεις, αλλά και από τα νοικοκυριά της πόλης, ενώ ήδη εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στη Μεγαλόπολη.

Η συνολική επένδυση της εργολήπτριας εταιρείας έχει ύψος 30 εκατ. ευρώ και ανάδειξή της έγινε μέσω της ανεξάρτητης αρχής ΡΑΕ, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κώστα Βλάση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Βάσει του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος το σύνολο της Μεγαλόπολης αναμένεται να έχει καλυφθεί μέχρι το Φθινόπωρο του 2022, ενώ στην Τρίπολη άμεση αναμένεται η τροφοδότηση της ΒΙΠΕ με το 90% της πόλης να έχει καλυφθεί μέχρι το 2023.

https://www.youtube.com/watch?v=nON_rXGQAqw&ab_channel=mesogeiostv
Βίντεο: mesogeios tv

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis